- Hei, jeg heter Plumbo, og som katt driter jeg i personvern så lenge eieren min finner meg om noe går galt.

Test Weenect Cats

- Hei, jeg heter Plumbo, og som katt driter jeg i personvern så lenge eieren min finner meg om noe går galt. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Vi har sporet redaksjonskatta Plumbo i to uker med en helt genial dings

Med Weenect Cats kan du spore pelsdyret ditt når det er på rov.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Dekning er naturligvis et tema med disse brikkene. Det satte den første og ødelagte brikken vi fikk fokus på. Den kom ut av pappesken med en sprekk som fulgte hele den ene langsiden. Innledningsvis forsøkte jeg å bruke den i påvente av ny, men dekningen så ut til å være dårlig. Den var sjelden over 20 prosent, og brikket koblet fra i tide og utide.

Den nye brikken er sjelden under 20 prosent dekning, og som regel over 60 prosent. Arbeidsteorien er at antennen var slått løs på innsiden av den første.

Defekte produkter eller fraktproblemer kan dukke opp overalt, og påvirker ikke vurderingen i seg selv. Men når brikken faller av nettet uten forklaring setter det til en viss grad fokus på at vi er på vei over i en verden der 2G med tiden skal erstattes av nyere teknologier. Dekningen på LTE-båndene er i ferd med å bli bedre enn den er og har vært på gamle 2G.

Det er altså fornuftig å sjekke et dekningskart før du investerer i en slik dings, og der bør du skru av både 3G og 4G i visningen. Vær obs på at om du er helt i utkanten av 2G-dekningen din vil brikken, akkurat som en mobiltelefon, jobbe hardere med å opprettholde tilkoblingen og dermed bruke opp et ganske magert batteri fortere.

Erfaringene etter to uker med kattesporing

Du kan sette opp et geogjerde slik at du blir varslet om katten streifer utenfor. Kanskje bor du, som meg, i et rolig nabolag med en større bilvei et lite stykke unna. Da kan det være greit med et hint før katten kommer så nærme at den krysser veien.
Du kan sette opp et geogjerde slik at du blir varslet om katten streifer utenfor. Kanskje bor du, som meg, i et rolig nabolag med en større bilvei et lite stykke unna. Da kan det være greit med et hint før katten kommer så nærme at den krysser veien. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Weenects sider er der all den praktiske informasjonen dukker opp. Her er det tydelig at selskapet jobber med løsningen fortløpende. Nye funksjoner kommer til, og knapper får seg en visuell puss nå og da. En periode av testen dukket det opp en kodesnutt som overskrift på ett av skjermbildene, og noen dager etterpå var den borte igjen.

Dette er altså et vel så levende produkt som katten du putter brikken på. Småbugs som kodesnutten plaget meg ikke så veldig. De viser at slike løsninger er en ganske ny produktkategori, i hvert fall om mobildekningen skal med. Men mest av alt viser de at det jobbes med å forbedre tjenesten ytterligere, og slikt liker vi å se.

En av de stiligste funksjonene her er varmekartet som vi nevnte litt tidligere. I kombinasjon med satellittbilder blir det ekstremt tydelig hvor pelsballen liker å oppholde seg. Det gir kunnskap som kan være til nytte også om katten senere kommer bort uten halsbåndet på seg eller med flatt batteri. Er det en flekk i hagen to hus unna som er knallrød på varmekartet? Da ville det vært det første stedet jeg sjekket.

Det er mulig å få detaljerte oppsummeringer per døgn katten er ute, men hvorfor får man ikke velge lenger perioder?
Det er mulig å få detaljerte oppsummeringer per døgn katten er ute, men hvorfor får man ikke velge lenger perioder? Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Brikken viser også med all tydelighet streifene katten gjør utenfor eget territore. Plumbo er en bedagelig herre mesteparten av tiden, men en gang nå og da trekker han tydeligvis til skogs.

Litt artig er det at nettsidens historikkvisning har en play-knapp, som viser frem kattens bevegelser i kronologisk rekkefølge. Dermed får man enda bedre innblikk i kattens bevegelsesmønster. Har den for eksempel et sted den pleier å gå når den sist befant seg utenfor garasjen nedi gata? Det virker kanskje ikke så nyttig ved første øyekast, men samtidig er ett av problemene med å lete etter kjæledyr på villspor at man ikke vet hvor man skal begynne. I seg selv skal jo Weenect Cats gjøre det enkelt å finne katten ved at GPS-en står på, men dataene som kommer ut kan også bidra til å gjøre det vesentlig enklere å finne rabagasten også når GPS-en er av.

Finner du ikke katten? Få brikken til å pipe!

Det er mulig å få detaljerte oppsummeringer per døgn katten er ute, men hvorfor får man ikke velge lenger perioder?
Det er mulig å få detaljerte oppsummeringer per døgn katten er ute, men hvorfor får man ikke velge lenger perioder? Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En av de mer spesielle funksjonene jeg liker er lydsignalet som kan lokalisere katten innendørs. Det er høyt, og burde høres selv om katten er i et annet rom, eller kanskje også hvis katten er i en annen etasje, avhengig av hvor godt lyden bærer i huset ditt.

Vitsen med å ringe opp katten for å snakke til den er jeg mer i tvil om. Selv om katten reagerer på navnet sitt er dette fortsatt stemmen min gjennom en laber 2G-tilkobling og en enda labrere høyttaler der alt fokus er på høyt volum. Nå gjør Plumbo stort sett som han vil, samme hva jeg roper ut vinduet, men om han så lot seg tilkalle av navnet sitt er jeg slett ikke sikker på at han ville reagert på stemmen gjennom Weenect Cats. En fordel er dog at man kan høre det som skjer rundt katten når oppkoblingen er i gang.

En ting vi ikke er så fornøyd med i denne løsningen er historikken. Det vil si, det vi får av historikk er kjempetøft, men av en eller annen grunn er Weenects løsning satt opp bare for å kunne vise ett døgns historikk av gangen. Det er mulig å gå mange dager tilbake i tid, men ikke å få vist mer enn ett døgn i slengen.

Hvis man utelukkende er ute etter spindelvevet som viser nøyaktig hvor katten har gått er det på sett og vis greit. Kartet blir fort fullt av streker i løpet av et døgn. Men for varmekartet hadde det vært nyttig å se hvor dyret oppholder seg gjennom lang tid.

Irriterende å måtte vente på lading

Den viktigste innsigelsen vi har mot Weenect Cats er imidlertid at den ikke har utskiftbart batteri. Den lader svært raskt i den medfølgende ladekrybben, men det forutsetter likevel at katten må være inne litt, hvis den skal ha med seg brikken ut igjen.

Ellers kommer løsningen med sin egen app som virker både på iOS og Android. Appen skiller seg en del fra nettsidene ved å blant annet ikke inkluderer varmekartet. I stedet får jeg samtidig posisjonsoversikt for både brikke og telefon, slik at jeg kan spasere direkte mot katta når den er ute.

En slags kompassfunksjon skal også vise hvilken vei jeg må gå for å finne katten, men erfaringene så langt er at nålen er ganske virrete av seg. Har du erfaring med å følge deg selv som prikk på Google Maps er det like greit å gå etter kartet.

Oppringning og styring av vibrasjonen lar seg også gjøre via appen.

Android-appen er enkel å bruke, men struktur og navn er ikke helt lik nettsidene. Android- og iOS-appene er imidlertid helt like hverandre.
Android-appen er enkel å bruke, men struktur og navn er ikke helt lik nettsidene. Android- og iOS-appene er imidlertid helt like hverandre. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Noe avvik mellom nettsider og app

En liten ulempe med appen er at knappene ikke alltid har akkurat samme navn eller beskrivelse som i nettsidene. Her ser vi igjen et tegn på at hele løsningen er under utvikling, og får flere funksjoner, mens vi bruker den.

Foreløpig har for eksempel knappen som skal vise hvor aktiv katten er ingen funksjon. Det skal altså bli mulig å få et enda bedre inntrykk av om katten er en latsabb eller ei, men foreløpig er ikke dette lagt inn i appen eller på nettsidene.

Det er verdt å nevne at brikken selv kan ta seg av utsending av e-post eller SMS hvis batteriet blir dårlig. I utgangspunktet er e-postvarsling satt opp, og av en eller annen grunn er e-postene jeg får på fransk. Men kontoen ble opprinnelig satt opp av selskapet, og det kan være så enkelt som at jeg ikke har funnet språkinnstillingene ennå.

Tjenesten er abonnementsbasert, og det følger med én måned gratis bruk av den. Deretter betaler man periodevis, enten per måned, per år eller per to år. Kjøper man to år i slengen koster det knappe 800 kroner, eller 33 kroner i måneden. Noen minutter oppringning i løpet av hver måned er inkludert, men varsling via tekstmeldinger er holdt utenfor. Det kan virke merkelig, men jeg mistenker at dette handler om å holde abonnementsprisene nede, og for mange av oss er e-post og app et fullgodt alternativ.

En slags utvidet virkelighet skal hjelpe deg å finne katta. Bortsett fra når katten hører deg, og vandrer hjem igjen mens du følger det digitale sporet.
En slags utvidet virkelighet skal hjelpe deg å finne katta. Bortsett fra når katten hører deg, og vandrer hjem igjen mens du følger det digitale sporet. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Helt til slutt

Alt i alt er dette et knallgodt produkt. Enkelt beskrevet er det trygghet, læring og ikke så rent lite underholdning i samme knøttlille kinderegg.

Men tryggheten og moroa er ikke helt gratis. Selve brikken må du regne med å betale 1850 kroner for, mens abonnement koster 800 kroner for en toårsperiode. Det er mulig å abonnere måned for måned, men da blir prisen rundt det dobbelte.

Går katten din ute bør du uansett den uansett være forsikret og merket med sporingsbrikke, i tilfelle uhellet er ute. Sammenliknet med forsikringsprisene er imidlertid ikke Weenect Cats særlig dyr. Det kan koste opp i flere tusenlapper i året å holde en katt forsikret.

Brikken viser aktivitet ved å blinke. Det røde lyset indikerer at den mangler GPS-dekning.
Brikken viser aktivitet ved å blinke. Det røde lyset indikerer at den mangler GPS-dekning. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Har du lyst til å spore hunden din i stedet? Da kan du få en større utgave av samme dings med noe annerledes egenskaper.

Dette er det første av flere slike produkter vi tester, og neste produkt ut er vi allerede i gang med. Karakteren her er satt basert på verdien Weenect Cats gir, og hvor godt det etterlever produsentens lovnader, men er også basert på de første dagene med et konkurrerende produkt. Her skårer Weenect Cats så godt at det er vanskelig å styre unna toppkarakteren.

Det første produktet vi kommer til etter Weenect er det Pod Trackers som leverer. En åpenbar fordel her er utskiftbart batteri, og at det kommer to slike med i pakken. Dermed rekker man å bytte batteri på pus mens den bare er inne for å spise litt. Men størrelsen, vekten og funksjonaliteten er ganske annerledes på Pod Trackers-varianten, og her ligger også noe av grunnen til at vi allerede nå tildeler en toppkarakter til Weenect.

Heng med oss videre hvis du vil være med Teks redaksjonskatter på tur.

Gå til side

10/10
Fantastisk

Weenect Cats

"Weenect Cats er et perfekt verktøy for deg som lurer på hvor katten blir av."

Fordeler

 • Enkel å bruke
 • Viser kattens vanlige oppholdssteder
 • Inntil fire dager batteritid
 • Veldig kompakt
 • Apper for iOS og Android
 • Svært funksjonsrik
 • Passer på alle typer halsbånd og seletøy
 • Oversikt over historikk
 • Du trenger ikke å være i nærheten for å spore

Ting å tenke på

 • Ikke utskiftbart batteri - må lades
 • Historikkvisning kun ett døgn av gangen
 • Noe avvik mellom nettsider og app
 • Medfølgende seletøy passer best for små katter

Weenect Cats

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen