Test Ukens utvalgte apper

Paprika-appen lar deg samle oppskrifter fra flere kilder i én enkelt app. (Bilde: Shutterstock)

Dette er ukens apper til mobil og nettbrett

Se hvilke apper vi anbefaler. Og en vi ikke anbefaler.

Vi i Tek-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder «søppel» plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna.

Her er ukens app-anbefalinger:

Den rutete kokeappen

Jo flere kokker, jo mere møl, og spesielt hvis man bruker utenlandske mat-apper. Et par gale oversettelser, og du har byttet ut paprika med en kilo pepper! (Atsjo!) Likevel anbefaler vi Paprika. 

Ingrid Espelid 2.0

Det du trenger, er et sted der du samler yndlingsoppskriftene dine, og gjerne noe som samler tips fra norske nettsteder også. Oppskriftsappen Paprika gjør s(a)usen. Matprat.no og tine.no er listet opp som direkte støttede sider, men mange andre dukker opp når du søker på en oppskrift. Søket «kjøttkaker» ga treff på klikk, aperitif.no, tv2.no, dinmat.no og husmorkjerringa.com(!) Så trykker du på Lagre oppskrift, og underet skjer: Masse grafikk forsvinner, men oppskriften beholdes. Så avslutter du med å klikke på Opprett oppskrift, og den legger seg inn i ditt arkiv på Paprika-appen. Det er ikke alle oppskrifter og sider som kan lagres så enkelt, men i verste fall kan man bruke klipp-og-lim-verktøyene på smarttelefonen, eller gjøre jobben på en Mac eller PC. Dermed kan du samle yndlingsmaten din i en app, i stedet for mange, samtidig som du kan søke på all verdens matnettsteder direkte fra appen. Du kan også opprette egne oppskrifter i appen og lagre dem sammen med oppskriftene du har lastet ned fra nettet. Og ikke minst kan du synke dem mellom enhetene dine.  

Du kan legge inn menyer, oppskrifter og notater i en egen spisekalender, der du kan velge mellom datoer og ulike måltider på hver dato. Denne kalenderen kan eksporteres i vanlig iCal-format. I en egen seksjon i appen kan du legge inn ingredienser og andre matvarer du må kjøpe, samt det du har fra før. Blant oppskriftene du har lastet ned, kan du søke på navn, ingrediens eller kilde. Dermed forenkles forberedelsene til de neste dagers og ukers måltider.

 

Paprika

Format: iPhone og Android
Pris: 35 kroner

Last ned til iPhone »  Last ned til Android »  

Den neste appen gir du av deg selv med!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen