Test Ukens utvalgte apper

Dette er ukens apper til mobil og nettbrett

Se hvilke apper vi anbefaler. Og en vi ikke anbefaler.

Vi i Tek-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder «søppel» plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna.

Her er ukens app-anbefalinger:

Opp og hopp!

Aktivitetsmålere er den nye voksen-tamagochien, men der kjæledyret du skal passe på, er deg selv. Mange av dem maser for å få deg opp av godstolen, men hva gjør du når du står der i nye løpesko og tights? Ja, for de gamle joggeskoene og joggebuksa fra 90-tallet er like avleggs som analoge skrittellere.

c25k_x2.

Johnny Dead

Det er også helt ute å trene i vei uten å ha personlig trener. Du synes kanskje at det kan virke dyrt og unødvendig, men alle reportasjene i aviser og blader kan da ikke ta feil? 

Utviklerne av treningsappen C25K har en slu plan om 1: Å lure deg opp av sofaen, og 2: Få deg til å løpe fem kilometer (uten å stanse) i løpet av åtte uker, og 3: Ikke bosette deg i sofaen igjen. Det gjør utviklerne ved hjelp av de virtuelle personlige trenerne Constance, Billie, Sergeant Block og – Johnny Dead. Han siste høres unektelig hard ut.

Hele treningsregimet varer altså i åtte uker, og hver uke trener du tre dager. Du starter med rask gange i fem minutter, før du allerede første dagen må løpe – først i ett minutt, så intervaller med halvannet minutt gange og ett minutt løping i totalt 20 minutter. Dette gjentas to ganger til første uka. I uke to gjør du det samme, mens man fra og med uke tre øker lengden på intervallene. Etter hvert skjevfordeles intervallene, slik at man løper stadig lengre intervaller, og spaserer tilsvarende kortere. Samtidig økes totaltiden på treningen fra en halvtime til 40 minutter i uke åtte. Den siste økta, altså dag tre i uke åtte, varmer du opp med rask gange i fem minutter, før du avslutter med en fem kilometer lang joggetur som du gjør unna på nøyaktig 30 minutter! Gratulerer!

Appen fungerer valgfritt sammen med GPS-registreringsappen Runner’s Buddy. Utviklerne har også laget 10 km-, halv- og helmaratonapper, for dem som et ta et steg videre -  eller tusen. Du får rabatt hvis du kjøper flere av appene i serien. 

C25K

Format: iPhone og Android
Pris: 14 kr 

Last ned til iPhone » 
Last ned til Android» 

Den neste appen tar du med på skitur!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen