TEST: Ukens utvalgte apper

Test Ukens utvalgte apper

(Bilde: Shutterstock)

Nysgjerrig på ukens anbefalte apper?

Denne uken har vi funnet apper til både Windows Phone, Android og iOS.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi i Tek-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder «søppel» plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna.

Her er ukens app-anbefalinger:

Turbo-Skype

Synes du Skype har vært litt treg? Nå er den Qik!

Skype har vært på manges lepper, så å si, siden svenske Niklas Zennström og danske Janus Friis lanserte videochattetjenesten i 2003.

qik_ny.

Snapchat for vennegjenger

Microsoft kjøpte Skype av eBay i 2011 (ikke eBay, nei!), og etter hvert slo de den sammen med Live Messenger og moderniserte den litt. Mange synes nok likevel at Skype er litt sidrumpa og tusenårsskifteaktig. Snapchat-generasjonen har ikke omfavnet Skype like hjertelig som fasttelefon-generasjonen har det, for å si det sånn.

Denne uken har de lansert Qik, som er en slags Messenger med korte videosnutter i stedet for tekst, eller som Skype med korte videomeldinger i stedet for livevideo. Eventuelt som en Snapchat for vennegjenger som tåler at meldingen eksisterer i to uker. Så forsvinner den. Og hvis du vil, kan du slette den før den tid.

Du kan sende korte videomeldinger til personer eller grupper, så lenge nummeret deres ligger i kontaktlisten din. Har de ikke installert Qik når du sender dem meldingen, får de en sms med instrukser om hva de skal gjøre. Qik er svært enkel å bruke. Ett trykk på den store, røde opptaksknappen i midten, så spiller du inn meldingen. Du kan veksle mellom de to kameraene på smarttelefonen under opptaket. Ett trykk til, så stopper du opptaket. Ble meldingen enda pinligere enn planlagt, kan du slette den og lage en ny. Et tredje trykk, så sender du meldingen. Vil du svare på en melding, bruker du samme fremgangsmåte. Alle i gruppa kan legge til nye deltakere som blir med i gruppas «videosnuttsamtale». Har du det for travelt til å lage en ny snutt, kan du bruke en Qik Flik, som er forhåndsinnspilte meldinger på fem sekunder der du nikker, eventuelt rister på hodet. Eller går på line. Eller en snutt av en katt som går på line. Det følger et par Qik Fliks med appen.

Qik

Format: iPhone, Android, Windows Phone
Pris: Gratis

Last ned til iPhone » 
Last ned til Android »
Last ned til Windows Phone »

Den neste appen er en lommeskanner!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen