TEST: Ukens utvalgte apper

Test Ukens utvalgte apper

(Bilde: Shutterstock)

Dette er ukens apper til mobil og nettbrett

Se hvilke apper vi anbefaler til Android, iOS og Windows Phone. Og en vi ikke anbefaler.

Vi i Tek-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder «søppel» plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna.

Her er ukens app-anbefalinger:

Exit Strategy NYC

Format: iPhone og Android

Pris: iPhone: 28 kr, Android: 18 kr

Planlegger du en tur til New York? Det gjør vi vel alle!

Det store eplet i lomma

Klassisk storbyferietabbe: Når du kommer hjem og prater om hvor du har vært, har du tydeligvis klart å unngå noen av de kuleste stedene i byen, og mye av tida gikk bort til å ta feil transportmiddel feil vei mens du balte med et kart på 4 x 4 meter. Ok, så har jeg dårlig stedsans, da. Og ditto kartsans.

Appen Exit Strategy NYC er enkel, men effektiv. Den gir deg fullstendig oversikt over alle Subway-stasjoner i New York og kart over bydelene Manhattan, Brooklyn, Long Island, Park Slope, Jackson Heights og Williamsburg – der Sondre Lerche så å si er borgermester. Iallfall er han mye der. I tillegg får du busskart over alle de fem bydelene. Det geniale med kartet, som du allerede har lastet ned sammen med appen, er at det viser deg nøyaktig hvor du finner innganger og utganger til alle Subway-stasjonene, og det gir deg tips om hvilken vogn du bør sikte deg inn på når du skal gå om bord på toget. Dermed slipper du å se ut som en nordmann mens du slåss med kart og kompass på stasjonen for å finne veien ut og inn. Når du er inne på toget, kan du enkelt sjekke hvor du skal gå av, og hvilken utgang du bør velge fra stasjonene hvis du har en severdighet på trappene. Alle gater og turistmål er lette å finne på kartet. Du bør ha med deg en gps-app og/eller Lonely Planets New York Guide i tillegg for å finne destinasjonenes adresser og nærmeste stasjon, men Exit Strategy NYC får deg rundt i byen på raskest mulig måte, så du kan bruke tiden du har spart, til en pizza på DiFara, en burger på Shake Shack eller en donut hos Dominique Ansel. Der er det forresten ofte kø, så da trenger du Exit Strategy NYC, som får deg raskt videre til neste burger joint før du blir så sulten at du havner på en kjederestaurant. Kjede som i kjedelig, for det vil du angre på. Med mindre målet ditt med turen er å spare noen dollar.

Roter du deg kraftig bort på veien og går tom for strøm, så trøst deg med at du sjelden er på helt feil sted uansett hvor du skulle havne, for du er i New York. Som det heter i sangen: «If you can’t make it here, you’ll f--- up somewhere else». Eller hva det var.

Last ned til iPhone » 
Last ned til Android »

Den neste appen knytter du med!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen