TEST: Ukens utvalgte apper

Test Ukens utvalgte apper

(Bilde: Shutterstock)

Se hvilke apper vi anbefaler denne uken

Nyttige, morsomme og sære apper til iOS, Android og Windows Phone.

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder «søppel» plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

eBokBib

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Nå begynner det å lysne for alle som liker å lese bøker uten at trær har måttet bøte med livet for det – og uten at man må betale for det. Lommebiblioteket er endelig på plass!

Rett i lomma

Den digitale bokrevolusjonen har kommet langt, iallfall i mange engelsktalende land, mens man i Norge har sett en viss motstand hos forlag, politikere og bokhandlere. I mellomtiden har Amazon solgt haugevis av lesebrett og ebøker som koster en brøkdel av det man er vant til i Norge. Norske ebøker har det vært skralt med, men de er i siget, og enkelte norske ebøker selges nå med Amazon Kindle-kompabilitet.

Stadig flere norske biblioteker er med på den digitale bibliotekrevolusjonen, og mange vil si at det er på høy tid med ebok-utlån. Men det har ikke vært lett å få til en modell som forlag, bokhandlere, politikere og biblioteker har kunnet bli enige om. Derfor har de lagt seg så nært opp til gammel lånestruktur som mulig. Digitale bøker er dermed registrert i små antall, slik at man må vente ved pågang, slik man er vant til fra før. Hver gang du logger deg på, får du en oversikt over alle bøker som fins til utlån, og hvor mange eksemplarer av hver bok de har. Står det «Lån» under, kan man låne boka direkte, og står det «Reserver», kan du bestille boka. Da vil du få en melding når det er din tur til å låne den. For eksempler fins romanen «Stoner» i fire ebok-eksemplarer, og det er åtte lånere foran meg i køen. Det betyr at jeg trolig får tilbud om å låne den om noen dager. Når du har lånt en bok, kan du beholde den i tre uker, og hvis ingen står på venteliste når du skal levere, kan du fornye lånet. Uansett om bøkene er ledige eller ei, kan du få tilsendt noen siders smaksprøver av dem.

Du må ha et lånenummer fra et bilbliotek som er tilknyttet eBokBib for å kunne bruke appen. Foreløpig er det ingen mulighet til å lese boka på Kindle eller andre dedikerte lesebrett. Jeg savner også «Stille»-skiltet, men det kan man kanskje legge inn digitalt på mobilen?

Last ned til iPhone » 
Last ned til Android » 

Den neste appen ringer du med i utlandet!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen