TEST: Ukens utvalgte apper

Test Ukens utvalgte apper

(Bilde: Shutterstock)

Disse appene bør du prøve

Denne uken krymper vi verden, skåler med vin og splætter fluer!

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder «søppel» plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Vivino

Format: iPhone, Windows Phone og Android
Pris: Gratis

Benjamin Franklin skal ha sagt at oppdagelsen av en vin er et større øyeblikk enn oppdagelsen av en galakse, for det er altfor mange stjerner i universet. Selv om Knut Jørgen Røed Ødegaard nok ville kremtet litt hvis han satt i forsamlingen da de bevingede ordene ble ytret, er han kanskje iallfall enig i at livet er for kort til å drikke dårlig vin.

Din egen vinkelner

Mens mange er mindre opptatt av spørsmålet: «Hvilken vin passer til frokostblanding?» (George Carlin), så er mange desto mer interessert i ikke å bomme stygt når vinkelneren kommer til bordet for å ta bestillingen. Og hadde det ikke vært fint å unngå å bestille samme, dårlige vin tre ganger på rad – samme kvelden?

Løsningen er Vivino, en danskutviklet app som har vært tilgjengelig for iPhone og Android lenge, og nå endelig har kommet til Windows Phone. Med den i lomma er du din egen vinkelner. Du begynner å skanne alle viner du smaker, og så gir du dem karakterer. De fleste av dem dukker opp med polpriser, og de som ikke blir identifisert, skriver du inn manuelt, så dukker det opp mer informasjon. Etter å ha gjort det med noen få viner, får du anbefalinger. Du kan også finne ut hva fire millioner andre brukere syns om over tre millioner ulike viner, eller koble opp mot venner på Facebook, Twitter og Gmail for å oppdatere Vivino-anmeldelser overfor hverandre, som dere kan kommentere og like. Her savner jeg en skåle-knapp!

Vinkjeller-funksjon koster 35 kroner ekstra. Da vil du også kunne hoppe over manuell inntasting av trøblete viner – Vivino-teamet settes da på saken.

Last ned til iPhone » 
Last ned til Android » 
Last ned til Windows Phone » 

I den neste appen krymper vi jorda!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen