TEST: Ukens utvalgte apper

Test Ukens utvalgte apper

(Bilde: Shutterstock)

Prøv ukens utvalgte apper

Denne gangen presenterer vi en kul musikksky-app, en app for tidsreiser og en...bråkebøtte.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder «søppel» plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

SoundCloud

Format: iPhone, Windows Phone og Android
Pris: Gratis

Har du alltid drømt å bli den neste Elvis, eller kanskje bare Kjell Elvis eller Todd Terje, men har følt at du har manglet oppbacking av omgivelsene dine? Kanskje det begynte med at ingen ville høre deg spille på slurva, og da du lærte deg å plystre, manglet du melodiene som skulle til for å gjøre dine «musikalske krumspring» utholdelige for dem rundt deg? De kan bare ha det så godt, for nå kan du sende musikken din rett opp i skyen.

Lydskyen liker alt

Det geniale med lydnettstedet og appen SoundCloud er at hvem som helst, på nær sagt et hvilket som helst musikalsk nivå, får publisert låtene sine – for man gjør det selv. Og skyen tråles av musikkinteresserte og hipstere over hele verden, på jakt etter låtene dine – eller iallfall låter, sånn generelt. Du kan lage musikken med Garageband, Figure, iMPC eller nesten en hvilken som helst musikk-app. Så laster du den opp på SoundCloud-kontoen din, slik at andre kan nyte eller hate den, alt ettersom. Eller så kan du bruke SoundCloud som et gratis musikkarkiv, en uuttømmelig kilde til god, ny musikk – og, greit, en del dårlig, ny musikk. Å lytte på «noe nytt» får en ny dimensjon når man vet at det hver eneste dag lastes opp tusenvis av låter som kun komponisten har hørt. En del av musikken kan lastes ned, men mye av musikken til kjente artister kan kun strømmes.

SoundCloud har fått et kraftig oppsving i det siste. Mange kjente artister legger ut ny musikk der, og det fins enorme mengder nye mikser av kjente og ukjente låter. Den norske artisten Kyrre Gørvell-Dahl, som med artistnavnet Kygo driver mye med remiksing av andres musikk, har blitt spilt over 30 millioner ganger.

Last ned til iPhone » 
Last ned til Android » 
Last ned til Windows Phone »

Ukens kuriøse:

ThrowBack

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Har du blitt æresmedlem i korttidsminneforeningen, men husker ikke om det var du selv som meldte deg inn? Da kan det være du er i målgruppen for en app som skal minne deg om ting som har skjedd i livet ditt – i framtiden. Vi tar det fra begynnelsen.

«I’ll be back»

I romaner eller film betyr throwback tilbakeblikk, altså et glimt av noe som har skjedd før, slik at vi skal forstå eller akseptere handlingen lettere. Karakteren får et drømmende blikk, bildet begynner å blafre, og en harpe spiller i bakgrunnen. Nettopp, akkurat som å våkne opp etter en velfortjent blund midt i andre akt av «Cosi van tutti frutti» i Operaen.

Med ThrowBack slipper du å dra i Operaen. Poenget med appen er likevel å skape drama, men det er du som er både komponist, avsender og mottaker, for å si det sånn. Du tar et bilde som ikke lagres på telefonen, men som i stedet sendes til deg en gang i framtiden. Du kan velge selv hvor lenge det er til du får tilsendt bildet, fra en måned til fem år inn i framtiden, enten på en dato du oppgir, eller en tilfeldig dato. Så du sender altså et bilde til «framtids-deg», fra «fortids-deg», som på angitt dato dukker opp i innboksen din, og hos andre du har valgt. Syns du dette blir i overkant Terminator-aktig, så kan jeg trøste deg med at bildet ikke på noe som helst tidspunkt i prosessen stotrer fram – på ubehjelpelig, men sjarmerende tysk-klingende engelsk: «I’ll be back.» Selv om det er nettopp det som skjer. Med bildet, altså. Når du har sendt bildet, står det «Sent to your future self» i en boks. Tøft!

Lenge har ThrowBack kun vært å oppdrive for iPhone, men nå kan også Android-folket hygge seg med den ganske så kuriøse appen.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Styr unna denne:

Caxirola

Format: iPhone, Android og Windows Phone
Pris: Gratis

Husker du vuvuzelaene, som plaget en hel verden under forrige fotball-VM og sørget for rekordsalg av hodepinetabletter – iallfall på min nærbutikk? «Selvsagt, for et idiotisk spørsmål,» sier kanskje du. Og du har et poeng.

Bannlyst

For maken til irriterende bråkeinstrument har man neppe opplevd, med mindre man bor i Norge og går utendørs en hvilken som helst 17. mai. Men nok om gasshornet mitt. I Brasil forventer vi å høre de sedvanlige sambatrommene, og det er sikkert helt greit. Det vi går glipp av, er muligheten til å bli irritert av en ny farsott som ble oppfunnet av en eneste grunn: Å lage leven på Brasils mange stadioner under fotball-VM. Ok, kanskje oppfinnerne ville tjene seg søkkrike i samme slengen, hva vet jeg. Man kan uansett med stor grad av sikkerhet anta at folkene bak caxirolaen har bommet på det aller meste, siden 1: Den bråker knapt mer enn en ertepose, 2: Den høres ut som en klapperslange, og likeledes 3: Den er allerede bannlyst på alle stadioner. Dette midlertidige tilbakeslaget har tydeligvis bare inspirert utviklerne ytterligere, for de må ha tenkt: «Denne gledessprederen må videreføres til alle som har smartmobiler.» Dermed satte de i gang med utvikling av caxirola-apper. Jeg har kun prøvd iPhone-versjonen, men den er ikke stinn av funksjoner. I tillegg til at caxirolaen lager lyd når rister på den, kan du endre farge på den fra gul til grønn. Og omvendt. Nå har du også muligheten til å laste ned og «hygge» deg med en caxirola under VM.

Men, for maks VM-hygge: La være!

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »
Last ned til Windows Phone »

Ukens spill:

Table Tennis Touch

Format: iOS
Pris: 28 kroner

I mine ungdomsår vanket jeg på den lokale klubben. Der bodde jeg mer eller mindre inne på bordtennisrommet, og jeg var god. Jeg feide de aller fleste av bordet uten store problemer, og bortsett fra oppgjøret mot en eldre gutt gikk jeg stort sett ubeseiret gjennom flere turneringer.

Siden da har min bordtenniskarriere stort sett bestått av noen få runder i Syden et par år, samt mange timer med Rockstar Games sin tolkning av idretten på Xbox 360. Mange har prøvd å gjenskape sporten på flere spillplattformer med varierende hell. Spillutvikler Yakuto har gjort en meget bra jobb med sitt spill til iOS.

Her styrer du hvordan og i hvilken retning du vil slå den lille, hvite ballen ved å sveipe. Raske sveip gir hardere slag. Drar du fingeren i en retning etter et slag bestemmer du om ballen skal skru eller ikke. Etter hvert er de datastyrte motstanderne særdeles kompetente ping-pong-spillere, og byr på en heftig utfordring.

Table Tennis Touch er et suverent sportsspill. Kontrollene er responsive og presise, og tempoet i kampene er flott balansert. Læringskurven er finjustert, og man møter hele tiden på en utfordring. Grafikk og presentasjon er også meget flott, som til sammen gir et av de aller beste spillene denne måneden, og et spill jeg kommer til å kose meg med i lang tid framover.

Last ned til iOS »

Ukens spill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni spillanbefalinger.

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen