TEST: Ukens utvalgte apper

Test Ukens utvalgte apper

(Bilde: Shutterstock)

Prøv ukens utvalgte apper

Denne gangen presenterer vi en kul musikksky-app, en app for tidsreiser og en...bråkebøtte.

Ukens kuriøse:

ThrowBack

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Har du blitt æresmedlem i korttidsminneforeningen, men husker ikke om det var du selv som meldte deg inn? Da kan det være du er i målgruppen for en app som skal minne deg om ting som har skjedd i livet ditt – i framtiden. Vi tar det fra begynnelsen.

«I’ll be back»

I romaner eller film betyr throwback tilbakeblikk, altså et glimt av noe som har skjedd før, slik at vi skal forstå eller akseptere handlingen lettere. Karakteren får et drømmende blikk, bildet begynner å blafre, og en harpe spiller i bakgrunnen. Nettopp, akkurat som å våkne opp etter en velfortjent blund midt i andre akt av «Cosi van tutti frutti» i Operaen.

Med ThrowBack slipper du å dra i Operaen. Poenget med appen er likevel å skape drama, men det er du som er både komponist, avsender og mottaker, for å si det sånn. Du tar et bilde som ikke lagres på telefonen, men som i stedet sendes til deg en gang i framtiden. Du kan velge selv hvor lenge det er til du får tilsendt bildet, fra en måned til fem år inn i framtiden, enten på en dato du oppgir, eller en tilfeldig dato. Så du sender altså et bilde til «framtids-deg», fra «fortids-deg», som på angitt dato dukker opp i innboksen din, og hos andre du har valgt. Syns du dette blir i overkant Terminator-aktig, så kan jeg trøste deg med at bildet ikke på noe som helst tidspunkt i prosessen stotrer fram – på ubehjelpelig, men sjarmerende tysk-klingende engelsk: «I’ll be back.» Selv om det er nettopp det som skjer. Med bildet, altså. Når du har sendt bildet, står det «Sent to your future self» i en boks. Tøft!

Lenge har ThrowBack kun vært å oppdrive for iPhone, men nå kan også Android-folket hygge seg med den ganske så kuriøse appen.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Neste app er en bråkmaker!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen