Test Ukens utvalgte apper

Her er ukens utvalgte apper

Se appen som gjør deg til grillmester og appen som sporer deg overalt. Få også med deg ukens mobilspill til Android og iOS!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Grill-it!

Format: iPhone og Android
Pris: 14 og 6 kr.

Da er sommeren og grillen på plass, og det er på tide å tømme fryseboksen for fjorårets snadder / årets første grilldelikatesser. Men når du graver deg nedover i Electroluxens permafrost, ser det mørkt ut. Selv verdens beste marinade vil slite med å redde det som likner en ihjelkjørt grevling under isklumpen merket «Ribbe julen 2010». Men ribba kan kanskje gjøre nytten som spare ribs?

Her må det tas grep. Hvor sender norske dagligvarekjeder dyre skuespillere for å lage reklame for grillmat? Til Sør-Amerika – og til USA. Hvem er bedre på alskens grillsauser og dipper enn amerikanere? Du? Ikke ennå. Først trenger du noen som kan fravriste de bredbremmede grillkongene hemmelighetene deres om pulled pork sliders og baby back ribs.

Din grillvenn i nøden, GrillingCompanion.com, ligger lagelig til på nettet. Du skal du være veldig god og mett hvis ikke tennene dine løper i vann når du ser bildene der. Appen deres heter, inspirerende nok, Grill-it! Det du finner her, likner lite på det du har prestert av kokkelering de foregående somrene, så utgangspunktet er positivt. Oppskriftene er amerikanske og med fahrenheit, så bruk mobilkalkulatoren (fahrenheit minus 32, delt på 1,8 er lik celsius).

Du bruker appen til å finne fram til det du vil lage, så lagrer du oppskriften og handler. Eller så kan du søke på oppskrifter ut fra ingrediensene du har hjemme. Når du endelig står ute ved smoker-grillen for å tøffe deg med kokkelue og selvkomponert marinade, nytter det ikke å stille i forkle uten mobil-lomme. Når du trenger oppfriskning av fremgangsmåten for grillingen, lirker du mobilen forsiktig opp og later som du surfer litt. Husk å le og peke. Og ikke legg mobilen på grillen i ren panikk hvis noen kommer bort for å se. Bare si det var en snapchat.

Last ned til iPhone » 
Last ned til Android »

Spor

Format: Android
Pris: Gratis (kjøp i app)

Har man GPS på mobilen, kan det være artig å se hvor man har vært, spesielt hvis man ikke husker noe av det. Med mindre man kun har vært i sofaen. Da blir det i beste fall bare kjedelig. Med Android-appen Spor kan du registrere en sykkeltur, joggetur eller en reise, og appen registrerer veipunktene, farten og stigningene.

Du kan stille inn appen så den varsler deg om framdriften din underveis. Etter at turen er unnagjort, kan du eksportere den til Google Disk, åpne den i Google Earth og dele den på Twitter, Facebook osv. Det virker som appen bruker forholdsvis lite data, blant annet lastet den ned kartet over området etter at jeg hadde vært på tur - underveis registrerte den bare GPS-posisjonene, ikke selve kartet. Man trenger ikke engang ha sim-kort i mobilen for at appen skal virke. Pass uansett på at du ikke loppes for det surt oppsparte feriebudsjettet hvis du bruker appen i utlandet. Roaming har blitt rimeligere, men det er fremdeles dyrt.

Hvis du vil bruke appen til trening, kommuniserer den med flere ulike pulsbelter, blant annet Polar Wearlink Bluetooth og ANT+-baserte belter.

Mange misliker å legge fra seg elektroniske spor, spesielt etter Snowden-saken, men det gjelder slett ikke alle. Hvis du er redd for å legge fra deg elektroniske spor, er ikke dette appen for deg. På den annen side: Hvis NSA er interessert i å få vite hvor du er, klarer de det helt sikkert uten Spor.

Last ned til Android »

Styr unna:

Cut Fingers

Format: iPhone
Pris: Gratis

"Cut the rope" har vært en stor suksess i flere år for den helt sikkert lykkelige utgiveren. "Cut Fingers" virker ikke som en app en lykkelig person kunne gitt ut.

cut_fingersx2.

Kanskje utgiveren er inspirert av tegneren Franquin, som i ”Sorte sider” tegnet et demonstrasjonstog mot dødsstraff og en gammel mann som stikker hodet ut av et vindu og skriker at han gjerne ser at giljotinen blir beholdt – og giljotinen ble faktisk ikke avskaffet før i 1981, sammen med dødsstraffen. Vel, midt under den gamle mannens tirade, faller skyvevinduet ned og kapper av ham hodet. Denne appen går ut på å holde fingeren inni hodehullet til en giljotin, og så trekke den raskt tilbake når øksa faller – ellers spruter blodet. Du kan gjøre det med en, to eller tre fingre, og når det blir for kjedelig, kan du kappe fingrer online også, eventuelt ringe til en venn og invitere ham med på ”moroa”.

Den er faktisk litt skummel. Med litt uflaks mister du iPhonen i bakken under seansen og kutter opp fingrene på ordentlig!

Styr unna!

Last ned til iPhone »

Ukens spill:

Wind-Up Knight 2

Format: Android, iOS
Pris: Gratis

Endeløse løpespill er en av de sjangrene som er tettest befolket av spill både på iOS, Android og Windows Phone. De aller fleste er spill jeg aldri engang har vurdert å teste. Det finnes imidlertid spill som helt klart er bra, og verdt både tid og penger. Et av disse er Wind-Up Knight 2.

Her styrer du en kort liten ridder som skal redde prinsessen. Han løper automatisk, og det er opp til deg å sveipe, trykke og holde for å komme deg nærmest mulig den stakkars prinsessen. Ridderen må hoppe over ting, blokkere med skjoldet eller slå med sverdet. Det jeg likte best med spillet er vanskelighetsgraden. Dette er ikke et enkelt løpespill, og du kommer til å feile mange ganger. I så måte ligner det mer på Bit. Trip Run-serien enn mange av de enklere spillene i denne sjangeren.

I tillegg til dette har det en gjennomført og morsom stil, og har en løssluppen humor hele veien. Kontrollene i spillet er responsive, men knappene man må trykke på er plassert litt tett, slik at det er lett å trykke feil når det virkelig begynner å bli vanskelig. I tillegg til dette er det tidvis litt problemer med kameraføring, og ting som kommer i veien slik at du ikke ser hindringer i veien før det er for sent.

Selve spillet er gratis å laste ned, men kommer med en stiv prislapp hvis du ønsker å låse opp hele spillet. Uansett prislapp er dette et meget godt endeløst løpespill. 

Last ned til Android »
Last ned til iOS »

Ukens spill er levert av Gamer.no. 
Her finner du ytterligere ni spillanbefalinger.

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen