TEST: Ukens utvalgte apper

Test Ukens utvalgte apper

(Bilde: Kostenko Maxim /Shutterstock)

Sjekk disse appene

Klør du i fingra etter å prøve noen nye apper og spill?

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Triplog

Format: iPhone
Pris: 21,-

En av gledene ved å bo i et av verdens rikeste land er muligheten, eller rettere sagt kravene, til å rapportere og følge de regler og forskrifter som byråkratiet produserer. Et område hvor våre venner i staten har satt av godt med ressurser på å lage regler for det meste er bruk av firmabil, og bruk av privatbil i jobbsammenheng. Fullt forståelig, med tanke på at avgifter knyttet til bilen er en av de store melkekuene her til lands.

Triplog kjørebok.
Triplog kjørebok.

Å føre kjørebok i etterkant er ikke bare vanskelig, det er sannsynligvis ikke tillatt heller. Siden bevisbyrden ligger på deg, er det like greit å få inn gode rutiner for loggføring av kjøringen din med en gang.

Vil du heller bruke bena? Les vår test av appen Moves her.

Gjør det enkelt

Siden føring av kjørebok er noe de fleste ser på som et nødvendig onde, er det om å gjøre dette så enkelt som mulig. Det er her mobilen kommer inn i bildet - telefonen er alltid med, og den har i tillegg GPS (i hvert fall iPhone som denne appen er laget for).

Føring av kjørebok blir dermed svært enkelt.

Rapportene kan hentes ut på flere måter. Du kan sende dem på e-post, skrive ut direkte eller lagre dem direkte til Dropbox. Vi likte spesielt den siste muligheten, her er det tydelig at utviklerne er i kontakt med hvilke IT-tjenester den jevne bruker faktisk benytter seg av.

Å ta appen i bruk er nokså enkelt. Du legger inn bilen, eller bilene, du bruker med kilometerstand, og steder du ofte kjører til. Deretter er det bare å starte registrering ved å trykke på rett knapp. Appen er tett integrert med kartfunksjonen, noe som sammen med historikken gir deg god oversikt over kjøringen din.

Når du avslutter turen får du enkelt mulighet til å legge inn flere detaljer, alt fra din beskrivelse av turen til antall passasjerer eller hvilken rute du har kjørt.

Last ned til iPhone » 
 

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen