TEST: Ukens app-anbefalinger
Test
(Bilde: Shutterstock / montasje)

Ukens app-anbefalinger

Vi har funnet fire gode apper til Android, iOS og Windows Phone.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Forfatter på 1-2-3

«Selvskrevet er velskrevet,» leste jeg i en bok en gang. Det var en e-bok, og jeg hadde skrevet den selv. I en app!

Wattpad er et samfunn for gratis deling av fortellinger, fan fiction, oppskrifter, noveller, skisser til bøker og ferdige bøker, blant annet flere tusen klassikere. Man kan tenke på det som et skriveakademi på nett. De aller fleste på Wattpad er vordende skribenter og forfattere, men også etablerte forfattere som Paolo Coelho og Margaret Atwood er medlemmer. Man kan kommentere, gi ris og ros, og til og med skrive egne fortellinger rett i appen. 

Når du har lastet ned Wattpad og starter den, må du registrere deg. Underveis må du skrive inn fødselsdatoen, slik at de lettere kan gjette hva du liker, og velge tre bøker som ser interessante ut i en liste. De to første som blir foreslått for meg, er bøker om Isac Elliot og Justin Bieber, så jeg lurer på om jeg kan ha skrevet inn et litt for ferskt fødselsår. Så kommer «Hvordan irritere folk», kanskje det var der de fikk tipset om å foreslå Elliot og Bieber? Uansett viser dette at det også fins norske bøker og bokskisser i utvalget, selv om titler som «sex hora» (sic) og «Skriket som forandret alt» ikke nødvendigvis trigger nysgjerrigheten, og mange av de norske fortellingene har dagbok-preg. Til slutt blir du oppfordret til å fortelle venner om Wattpad. De tre bøkene ligger nå i biblioteket ditt, og herfra kan du søke etter andre bøker, fortellinger og skisser. Du kan også velge å få meldinger om når bøkene du leser og kommenterer, blir oppdatert.

Hvis du har en forfatter i magen, bør det være en som ikke er redd for å få mange kommentarer, men både du og alle andre brukerne er anonymisert. Og i Wattpad-samfunnet er de fleste konstruktive og hjelpsomme, slik at skrivetalentet ditt får en sjanse til å utvikle seg.

Wattpad

Format: Android og iOS
Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone » 

Den neste appen lærer deg klokka!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen