TEST: Ubuntu 13.04

Test Ubuntu 13.04

(Bilde: Hardware.no)

En velkommen oppdatering

Hever seg flere hakk over forløperen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Canonical lagde litt leven tidligere i år, da de annonserte en utgave av Ubuntu tilpasset mobiltelefoner og nettbrett – Ubuntu Touch. I motsetning til for eksempel Android, er Ubuntu Touch også tilpasset PC-er. Windows 8 følger noe av den samme tankegangen, men fungerer kun for PC-er og nettbrett, ikke mobiltelefon.

For å gjøre dette mulig har Canonical lagd ett helt nytt grafisk grensesnitt som tilpasser seg størrelsen av skjermen, uansett hvilken enhet du sitter på. Dette gjør det mulig for Canonical å støtte tre forskjellige kategorier med ett produkt. Ubuntu støtter allerede PC- og TV-plattformene, mens Touch skal gi et fotfeste også på mobile plattformer.

Allerede neste år skal Ubuntu Touch være klar til bruk, noe som krever at Canonical bruker mesteparten av ressursene sine på dette prosjektet. Ikke uventet har dette fått konsekvenser for utviklingen av Ubuntu 13.04.

En kjedelig oppdatering

Canonical lanserer en oppdatert utgave av Ubuntu to ganger i året, vanligvis i april og oktober. Hver fjerde lansering er en såkalt Long Term Support (LTS) utgave, som mottar sikkerhetsoppdateringer og kundestøtte i fem år.

Veldig ofte vil LTS-utgavene inneholde få endringer, annet enn finpuss sammenlignet med forrige lansering, for at LTS-utgaven skal være så stabil som mulig. I så måte ligner Ubuntu 13.04 veldig på en LTS-lansering, da det er veldig lite nytt å snakke om. Det betyr derimot ikke at Ubuntu 13.04 er en dårlig lansering, tvert imot.

Ta en titt på neste side, for hvordan du kan installere den nyeste utgaven av Ubuntu.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen