TEST: Toshiba Qosmio X70-A-12W

Test Toshiba Qosmio X70-A-12W

(Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no)

En stilig kruttønne av en bærbar spill-PC

Toshibas nyeste bærbare er både kraftig og fornuftig.

Det finnes mange gode grunner til å skaffe seg en spillbærbar. Kanskje du nettopp har flyttet på hybel, fått selskap i leiligheten, eller bare liker det beste av to verdener - en mobil og kraftig spill-PC.

De spillbærbare finnes nemlig fortsatt, de bare drukner i skredet av ultrabooks som har veltet innover oss de siste årene. En av produsentene som har bemerket seg med gode spillbærbare er Toshiba med sin Qosmio-serie. I dag har vi fått deres nyeste kruttønne, Qosmio X70-A-12W, på plass hos oss, og før vi plasserer den på testlabben vår for ytelsessjekk, skal vi ta en nærmere titt på både maskinvaren og de eksterne funksjonene. 

Prosessoren Toshiba har valgt ut til å styre skuta denne gangen er en Intel Core i7-4700MQ. Denne kjører normalt på 2,0 GHz over alle fire kjernene, men kan strekke seg helt til 3,2 GHz under de mest krevende virtuelle slagene.

Den velrenomerte Qosmio-logoen pryder lokket, på det som kanskje skal minne om karbonfiber?
Den velrenomerte Qosmio-logoen pryder lokket, på det som kanskje skal minne om karbonfiber?Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Integrert i prosessoren ligger Intels innebygde grafikkløsning, HD 4600 – men det er selvsagt ikke for å få daff integrert grafikk du kjøper en skikkelig spillbærbar. Mens den integrerte løsningen gjør susen i kontorprogrammer, ved nettsurfing og under videoavspilling, er det med Nvidias kraftige og dedikerte grafikk at Qosmio X70 virkelig viser seg frem.

Et sprekt Nvidia GeForce 770M-skjermkort er nemlig på plass, og skal sørge for at du kommer velberget i land selv ved røff og bølgete virtuell sjø med de spenstigste effekter aktivert.

SSD-en på 256 gigabyte lar seg fylles med flere store spill, og når du begynner å gå tom for plass på denne kan du boltre deg på den resterende terabyten i form av en tradisjonell snurredisk. Bilder, musikk og annen multimedia trives godt på denne, så tom for plass vil du neppe bli med det første. 

I tillegg finner du en stor slump med minne på 16 gigabyte og et trådløst nettverkskort av den velkjente, men ikke lenger raskeste 802.11n-varianten.

Type Testkonfigurasjon Qosmio X70-A-12W (Finnes også i andre konfigurasjoner)
Prosessor Intel «Haswell» Core i7-4700MQ (2,0 GHz – 3,2 GHz TurboBoost, 6 MB cache, 4 kjerner)
Minne 16 GB DDR3 1600 MHz RAM
Harddisk 256 GB SSD + 1 TB HDD (5400 RPM)
Skjermkort Nvidia GeForce 770M med 3 GB minne + Intel HD Graphics 4600
Skjerm 17,3 tommer WLED
1920 x 1080 pikslers oppløsning
Reflekterende
Trådløs tilkobling 802.11n WiFi
Bluetooth 4.0
Batteri 47,36 Wh
Operativsystem Windows 8.1
Størrelse 41,8 cm bred, 27,2 cm dyp, 4,4 cm høy
Vekt Datamaskin: 3,4 kilogram
Strømforsyning: 1 kilogram
Pris Omtrent 15 000 kroner (Finn beste pris med Prisguide)
En enkelt skrue er alt som står mellom deg og flere oppgraderingsmuligheter1.
En enkelt skrue er alt som står mellom deg og flere oppgraderingsmuligheter. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Med 3,4 kilogram og relativt gode mål for en bærbar er ikke dette en datamaskin du sjonglerer rundt, og undertegnede måtte frem med bærepose fremfor den vanlige sekken til transport. Likevel slår det oss raskt hvor liten og nett Toshibas videreutvikling av X870 er i forhold til Alienwares utenomjordisk store spillbeist som vi testet for noen måneder siden.

Når du kjøper en bærbar datamaskin oppdager du vanligvis raskt hvor få muligheter du har til å oppgradere den ettersom årene går og maskinen begynner å henge etter. Men som vi ser når vi skrur av bunnplata på X70-en har du flere muligheter enn normalt. To minnemoduler er tilgjengelig for utskifting, det samme er batteriet, og selv om det allerede er to utbyttbare lagringsenheter i maskinen fra før, kan du sette inn enda en til! 

Testmaskinen har vært på lån fra Toshiba.

La oss ta en nærmere titt på Toshibas spillmonster »

Gå til side

Toshiba QOSMIO X70-A-12W

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen