TEST: Toshiba 58L9363DN

Test Toshiba 58L9363DN

(Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)

Toshibas nye toppmodell gir mye 4K for pengene

Denne TV-en er meget god på enkelte ting – men dårlig på andre.

Denne høsten har vi sett det har komme flere TV-er på markedet som kan vise deg langt høyere oppløsning enn dagens Full HD-kvalitet. De nye 4K-TV-ene er toppmodellene til de respektive produsentene, og har dermed en stiv prislapp.

Nå har vi fått inn Toshibas 4K-alternativ, Toshiba 58L9363DN, som koster rundt 15 000 kroner mindre enn de andre modellene vi har testet hittil. Riktignok er denne modellen noe mindre, men er allikevel en stor TV med sine 58 tommer.

Enkel og stilren design

Utseende på en flatskjerm kan være en avgjørende når du står i butikken og skal velge deg en flatskjerm. Når det er snakk om en toppmodell er det lov å ha forventninger til hvordan TV-en ser ut, og være litt mer forlangende til for eksempel hvilke materialer som er tatt i bruk.  

Rammen har en aluminiumslist i nederkant.
Rammen består for mesteparten av sort plast, men de nedre delen er i aluminium.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Designen på Toshibas nye flaggskip er ikke blant de mest spennende på markedet, der selskapet har valgt å gå for helt enkle og rene rammer i blank sort plast. Disse rammene er rundt et par centimeter tykke og har en avrundet kant inn mot selve panelet. Den nedre delen av rammene er dog ikke i sort plast, men kledd inn i børstet lys aluminium.

Selve TV-en er nokså nøktern i sitt utseende, mens foten er mer utagerende, og gjør at denne modellen får en mer interessant fremtoning. Foten er rektangelformet med en ramme som er rundt fem centimeter bred, med samme farge som aluminiumsoverflaten på nedre del av selve skjermen. Vi gir denne et pluss fordi den er ganske stabil selv når du vrir på den store TV-en.

Slik ser foten ut.
Slik ser foten ut.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Alt i alt syns vi at utseende på denne toppmodellen er litt i kjedeligste laget, der det er brukt for mye blank plast, som ikke gir denne skjermen så høy kvalitetsfølelse. 

Kjedelig men praktisk fjernkontroll

Fjernkontrollen til Toshiba-en er stor.
Fjernkontrollen til Toshiba-en er stor.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Fjernkontrollen som følger med TV-en er heller ingen designbombe, men er allikevel praktisk i bruk. Den ligger godt i hånden vår, men kunne fint vært en del tyngre enn hva den er. 

Knappene på kontrollen er store og lette å tyde, og responsen er helt grei, selv om vi gjentatte ganger opplever at den er litt ømfintlig på hvilken retning du peker med den. Du er avhengig av å treffe nokså rett mot skjermen fra korte avstander for at TV-en skal respondere. 

Trauste menyer 

Slik ser utgangspunktet ut når du skal navigere deg rundt i apper og nettsider.
Slik ser utgangspunktet ut når du skal navigere deg rundt i apper og nettsider.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Også denne TV-en er det vi kaller en smart-TV, det vil si at du man bruke den til både å lese nettsider og kjøre applikasjoner. Når du trykker på hjemknappen kommer du til en oversikt der diverse apper, nettleser og innhold som ligger delt på hjemmenettverket er samlet.  

Denne menyen er ikke like spenstige å se på som hos for eksempel Samsung, men utseende er ikke det største problemet med denne TV-en. For den er nemlig litt seig i bruk, og henger dårlig med om du prøver å navigere deg raskt rundt omkring. Det er ikke snakk om veldig mye, men akkurat nok til at det blir et irritasjonsmoment.

Blant hendige apper som ligger ferdig installert fra fabrikk finner vi blant annet Netflix. Strømmetjenesten tar omlag 50 sekunder å laste inn før den er klar til bruk, noe som er midt på treet blant de TV-ene vi har testet denne høsten. 

Slik ser innstillingsmenyene ut.
Slik ser innstillingsmenyene ut.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Nettleseren er ganske rask til å laste inn sidene, men er enda seigere enn menyen når du skal navigere deg rundt. Prøver vi å rulle oss raskt nedover nettsider, blir bildene hengene igjen et par sekunder før skjermen omsider klarer å oppdatere hva som har skjedd.

Vi vil trekke frem innstillingsmenyene til Toshiba, som er meget oversiktlig og behagelig i bruk. Den er bygget opp på tradisjonelt vis med hovedpunktene i en loddrett liste på venstre side, og du blar deg innover i skjermen fra denne. Dette har mange andre produsenter også, men denne er hakket mer oversiktlig satt opp, og har en logisk rekkefølge på funksjonene.  

Bli med videre hvor vi ser nærmere på hvor god bildekvaliteten er »

Gå til side

Toshiba 58L9363DN

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen