Vi lar TomTom Bandit bryne seg på Garmin VIRB XE

Test TomTom Bandit

Vi lar TomTom Bandit bryne seg på Garmin VIRB XE (Bilde: Kristoffer Møllevik)

TomTom gjør mye rett med sitt første actionkamera

Men ville vi valgt det foran konkurrentene?

Actionkamera som produktsjanger ble ikke bare startet og popularisert av GoPro, men de har dominert markedet så kraftig at alle andre som vil inn må starte i en ganske kraftig motbakke. Selv ikke kamera- og elektronikkgiganter som Sony topper populariteten til GoPro.

Samtidig har de etablerte GPS-prosusentene Garmin og TomTom gått ut i nye beitemarker. Garmin med stor suksess med sine smarte treningsklokker og actionkameraet VIRB XE, som i alle fall vi synes de gjør veldig mye riktig med. Og TomTom gjør, vel, akkurat det samme. Smarte treningsklokker har de holdt på med i noen år, men nå kaster de seg også inn i actionkameramarkedet.

Resultatet er TomTom Bandit

Vi har testet TomTom Bandit mot Garmins toppmodell, VIRB XE.
Vi har testet TomTom Bandit mot Garmins toppmodell, VIRB XE. Foto: Kristoffer Møllevik

For å få litt drahjelp i motbakkene de starter i for å konkurrere med markedslederen GoPro, har de i likhet med Garmin utstyrt actionkameraet sitt med GPS og en håndfull andre sensorer. Ved hjelp av disse kan kameraet måle G-krefter, rotasjon, akselerasjon, fartsøkning og høyde. Disse brukes til det som virker som TomToms fremste salgsargument, nemlig automatisk høydepunktsregisterering, som igjen skal la oss redigere «timesvis med actionkameraopptak til én episk video iløpet av noen minutter».

Noe som i høyeste grad høres ut som ganske standard markedsføringsvada, særlig med tanke på at hvor «episk» det blir kommer veldig an på hva vi har filmet. Undertegnedes gjenforening med barndommens rattkjelke på dårlig vårsnø var helt klart veldig gøy, men episk var det jo ikke. Uansett, vi likte godt mulighetene Garmin Virb XE ga oss til å legge for eksempel farts- og pulsdata på opptakene våre, så det blir spennende å teste ut TomTom Bandit, og se hvordan den greier seg mot Garmins toppmodell.

Vi begynner testen på neste side »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen