TEST: Tesoro Kuven

Test Tesoro Kuven

(Bilde: Torstein Sørnes, Hardware.no)

Det er godt ingen andre lager firkantede spillhodesett

Designen er helt klart ikke for alle.

Tesoro Kuven er et helt greit hodesett, men det er mange andre gode alternativer i samme prisklasse.

Tesoro Kuven er det aller første hodesettet fra produsenten, men det presterer allikevel godt nok til å sloss i samme ring som konkurrentene fra de mer kjente merkenavnene.

Det rettvinklede utseende skiller seg definitivt ut og er nok ikke for enhver smak. Det er bygget nesten utelukkende i plast, men gir grei kvalitetsfølelse og virker solid nok til noen år i tro tjeneste.

Lydmessig presterer det ganske tynt når det medfølgende lydkortet er i bruk, men med et eksternt lydkort ble lydkvaliteten akseptabel. Men selv da virket lyden noe innelukket, og hodesettet klarte ikke helt å levere på de dypeste tonene. 

Kuven koster rundt 700 kroner, noe som er en helt grei pris. Du får likevel konkurrenter med bedre lyd eller komfort i samme prisklasse, som etter vår mening er litt bedre kjøp enn hodesettet fra Tesoro.

Ta for eksempel en titt på SteelSeries 9H til 900 kroner, som har bedre lyd, bedre lydkort og som virker lettere på hodet og luftigere rundt ørene. Andre gode alternativer er Qpad QH-85 til 800 kroner og ikke minst det nylig testede Func HS-260 til 700 kroner som har en ganske livlig lydsignatur.


+ Grei komfort
+ God lyd når du bruker bra lydkort


- Dårlig lyd fra det medfølgende USB-lydkortet
- Mikrofonlyden er noe tynn 

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen