TEST: Tesoro Kuven

Test Tesoro Kuven

(Bilde: Torstein Sørnes, Hardware.no)

Det er godt ingen andre lager firkantede spillhodesett

Designen er helt klart ikke for alle.

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Tesoro Kuven Software.
Programvaren til Tesoro Kuven er helt generisk, og tilbyr bare grunnleggende funksjonalitet.

Generisk programvare

Hodesettet fungerer rett ut av boksen, selv med USB-lydkortet, men vi anbefaler sterkt å laste ned driveren da den hever lydkvaliteten betraktelig. Programvaren lastes ned fra en snegletreg server, og etter en kjapp installasjon må maskinen restartes før videre bruk. Omstart er en liten bagatell, men bør allikevel være unødvendig når de fleste andre produsenter klarer å lage programvare hvor dette ikke er nødvendig. 

Programvaren er helt generisk, og er antagelig laget for et hav med forskjellige hodesett. Her er det mulighet til å slå på virtuell surround og justere lyden ved hjelp av equalizer og en surroundkonfigurator, men ikke noe spennende utover dette. 

Bak de avtagbare putene er det elementer på 50 mm, som leverer grei lyd så lenge du ikke bruker USB-lydkortet.
Bak de avtagbare putene er det elementer på 50 mm, som leverer grei lyd så lenge du ikke bruker USB-lydkortet. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Vi skulle gjerne hatt muligheten til høre vår egen stemme i mikrofonen, aktivere støyreduksjon på mikrofonen og lignende, men programvaren tilbyr bare det mest grunnleggende.

Litt traust lydkvalitet

Vi koblet Tesoro Kuven til med det medfølgende USB-lydkortet, og satte i gang en rekke tester med musikk, film og spill. Lydsignaturen er nøytral og balansert, men lyden virker innelukket. Bassen er tynn og mangler dybde, mens mellomtonen mangler trøkk og klarhet. Vi klarte ikke helt å høre harmonien i noen av musikksjangrene vi prøvde oss på, og mangelen på dyp bass satte stopper for mye av filmdramatikken.

Klokken kan vris 90 grader, noe som er greit når hodesettet hviler på nakken.
Klokken kan vris 90 grader, noe som er greit når hodesettet hviler på nakken. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Derfor koblet vi hodesettet til med en ekstern DAC, og forskjellen var ganske åpenbar. Lydbildet åpnet seg dramatisk, bassen fikk mer dybde og mellomtonen fikk mye mer spillerom både dynamisk og i volum. Lydopplevelsen ble en helt annen, og Kuven viste seg omsider til å være helt potent lydmessig. Hodesettet virket veldig underernært med USB-lydkortet, og presterte bedre selv med det integrerte i hovedkortet. 

Vi opplevde det samme når vi tok noen runder i Battlefield og Dota. Lydkvaliteten er helt kurant til konkurransespilling og lignende, og den romlige følelsen er helt grei. Det var først med ekstern DAC vi fikk et representativt inntrykk av eksploderende granater og bygninger som falt i tusen knas, og det ble også enklere å skille lydene fra hverandre og høre hvor de kom fra. 

Surroundfunksjonen er noe av det bedre vi har testet, men vi er fortsatt ikke helt begeistret. Mye av dynamikken forsvinner når denne er slått på, og vi foretrekker å bruke standard modus til både spill, film og musikk, men muligheten er i hvert fall til stede. 

Grei komfort

De myke skinnputene ligger behagelig rundt øret, men puten i hodebøylen er av det litt hardere slaget. Komforten er likevel god etter mange timer, men du merker godt at du sitter med hodesettet på hodet, og det har ikke den samme luftige følelsen som konkurrenter fra eksempelvis SteelSeries. Kuven virker relativt lett kontra størrelsen, og med riktig justering av hodebøylen får du justert trykket jevnt mellom ørene og resten av hodet. 

I midten av mikrofonarmen er det et ledd for å knekke mikrofonen nærmere munnen, men den er fortsatt plassert 5 – 6 centimeter fra munnviken, som er litt i lengste laget. Lydkvaliteten er ganske tynn og ingen ting å skryte av, og mikrofonen filtrerer heller ikke bort nevneverdig med støy. Den er allikevel god nok til spilling og Internettelefoni, men her har Tesoro en del å gå på. 

Les konklusjonen på neste side »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen