TEST: Storselger med god grunn
Test

Storselger med god grunn

Koss PortaPro er et hodesett med høyttalere som ligger utenpå øret, og som henger i en bøyle over hodet. Det sørger for bra komfort, men ulempen med er at det ikke stenger ute noe særlig av bakgrunnsstøyen. Vekten vår stanset på 62 gram, og det må sies å være tilfredsstillende.

God på elektronika
Lyden i PortaPro er bedre enn de fleste, selv om lydbildet kan bli dominert av en fyldig mellomtone som med noen typer musikk truer med å ta over hele opplevelsen. Vi opplevde at hodesettet gav best gjengivelse av elektronika, fordi denne musikken hadde svært lite mellomtone som forstyrrer. Da var diskanten tydelig uten å bli for skarp, og bassen hadde bra nok trøkk. Her landet PortaPro på andreplass, kun forbigått av Koss’ studiosett, MV1.

Med akustisk musikk og rock sliter PortaPro mer. For mye mellomtone gjør at lyden blir for fyldig, uten at det bidrar til mer trøkk i bunnen, slik at lyden bare blir «tykk» og grumsete. Med rockemusikk klarte settet seg best, fordi bassen klarer å konkurrere med mellomtonen. Da vi testet med akustisk musikk strevde settet mer. Gitarer blir for romlete og dominerende, men redningen var ålreit gjengivelse av vokal og annen diskantlyd.

Det beste kjøpet

Koss PortaPro er et imponerende hodesett når man tar prisen i betraktning. Med en prislapp på langt under tre hundre kroner kan man nesten ikke gjøre feil, for lydkvaliteten er langt over den du finner i hodesettene til MP3-spillere.

Våre innvendinger er i forhold til konkurrentene, men settet kommer likevel inn til en delt tredjeplass på lydkvalitet alene i vår test. Når vi legger prislappen til, får dette hodesettet et velfortjent terningkast 5. Vi skjønner godt at dette produktet er å se overalt, men det finnes bedre alternativer som ikke koster alt for mye mer.Oppsummering:
Produkt: Koss PortaPro
Beste pris: 258 kroner
Lydkvalitet: 6.6/10
Design: 3.6/10
Pris: 9.0/10

Data:
Vekt eks kabel: 62 g
Oppgitt frekvensområde: 15 – 25 000 Hz
Oppgitt impedans: 60 Ohm

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen