Test SteLuLu Stinky

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Med disse kan du styre PC-en med føttene dine

I markedet for rart spillutstyr har det kommet en helt ny aktør.

Noen gang drømt om å kunne hatt en spillkontroller du styrer med føttene? Da har dine drømmer blitt hørt, for Stinky, med tillegget the Gaming Footboard, gjør nettopp det. Brettet er utviklet av SteLuLu Technologies er for nordmenn flest et temmelig ukjent selskap, likevel har de altså kommet med en særdeles spennende greie.

Stinky er et relativt stort brett som plasseres på gulvet, og du kan bruke ett brett for hver fot. Hvert brett har fire knapper, og det gir de fleste brukere åtte tilgjengelige funksjoner. Hver knapp ligger i ytterkant av brettet, slik at én knapp trykkes ned dersom du legger vekten på en av brettets fire sider. Stinky er ikke ment som et alternativ, hverken til tastatur eller mus, men er snarere et tillegg.

Stinky er solid bygget i aluminium og plast.
Stinky er solid bygget i aluminium og plast.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Stort og tungt brett

Stinky kommer i en relativt glorete eske, men så snart vi får pakket opp, så skinner det mot oss i børstet aluminium og svart plast. Produktet fremstår som veldig godt sammenskrudd, og det er bemerkelsesverdig tungt. På innsiden sørger en ramme av stål for at ting holder seg stabilt. Med tanke på at dette er noe som man skal sitte og trampe på til alle døgnets tider, og gjerne over lang tid, så er det veldig positivt at produktet fremstår som godt bygget.

I tillegg til selve fotbrettene følger det også tre sett med fjæringer med i hver eske. Disse har ulik stivhet, slik at du kan få en passende motstand på nedtrykket.

Brettene kobles til datamaskinen din via vanlige USB-kabler, og siden brettene er USB HID-kompatible trenger du ikke stresse med å installere eller finne noen sære drivere.

Knappene som er brukt på Stinky kommer fra velkjente Cherry MX, uten at Stelulu opplyser om hvilken farge det er snakk om.

Fjærsettene som følger med har også ulike fargekoder, og er fordelt slik at de blå fjærene er myke, de grønne er medium og de røde er stive.

På undersiden av Stinky finner vi fire justeringspunkter, og disse er essensielle for opplevelsen av Stinky. For det første kan du bytte fjærer dersom du skrur unbrakoskruen helt ut, og for det andre kan du justere brettets nøytralpunkt. Det tredje du kan gjøre er å sette midtpunktet.

Det følger med flere ulike fjærer.
Det følger med flere ulike fjærer.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Nøytralpunktet er greit å sette, slik at du faktisk kan hvile foten din på brettet, uten at en eller annen knapp aktiveres. På den måten slipper du å sitte anspent hele tiden.

Midtpunktet settes slik at det er enkelt å bytte fra den ene knappen til den andre, og skal være i en naturlig posisjon for foten din, slik at du ikke trenger å anspenne deg.

Bli med over på neste side, så ser vi hvordan Stinky er i bruk »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen