Test SteelSeries Siberia V2 Heat Orange USB

Test SteelSeries Siberia V2 Heat Orange USB

Spillhodesettet som gir enestående lydkomfort

Hodesettet fra SteelSeries er herlig å ha på seg.

IMG_1046.
Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

SteelSeries er ikke et ukjent merke her på berget, som har levert utstyr til spilleren i en årrekke. Hodesettene under Siberia-navnet er nok de mest kjente produktene fra produsenten, da de ble introdusert i 2004 og har fått jevnlige oppdateringer siden. I dag skal vi se på det nyeste tilskuddet til serien, og hodesettet har blitt døpt Siberia V2 USB Heat Orange Limited Edition.

Som vi kommer til å se er det ikke helt identisk til den gamle standardversjonen Siberia V2, men det beholder i aller største grad hovedtrekkene. La oss kikke på spesifikasjonene:

Spesifikasjoner: SteelSeries Siberia V2 USB Heat Orange
   
Type Lukket
Tilkobling USB
Frekvensrespons 18 Hz til 28 kHz
Kabellengde 1.2 meter + 2 meter forlengelseskabel
Lyd Stereo med 50 mm elementer, 40 Ω
Vekt 260 gram
Ekstra Uttrekkbar mikrofon
Integrert lydkort i USB-pluggen
Justerbart lys i øreklokkene
Volumkontroll på ledningen

Gammel traver med nye klær

Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Den umiddelbare endringen vi finner fra den tidligere versjonen er naturligvis fargen. Hodesettet er farget blankt sort, med knall oransje inne i klokkene. Etter å ha koblet hodesettet inn i maskinen vil utsiden av øreklokkene pulsere i samme farge. 

Nøyere inspeksjon av spesifikasjonslisten avslører også at driverelementene er annerledes. De har beholdt størrelsen på 50 mm, men motstanden har økt fra 32 til 40 ohm. Den siste åpenbare forskjellen er at dette hodesettet har eget lydkort som plugges inn via USB, så du slipper eventuelle problemer med støy på lydutgangene.

Vi synes Siberia V2 tar seg greit ut designmessig, og om du skrur av det oransje lyset er det ingen ting som skriker at hodesettet er beregnet for spilleren. Det virker dog litt halvhjertet av SteelSeries å beholde samme konstruksjon i knappe fire år, til tross for at den originale V2-modellen har fått litt pepper grunnet noe laber kvalitet.

Kvaliteten virker nå helt grei, og ved normal bruk ser vi ingen store problemer med å ha hodesettet i mange år. Men det er allikevel langt fra like god som mange av konkurrentene, og du må nesten forvente å ødelegge noe om du skulle være så uheldig å sette deg på det.

Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Øreklokkene er festet sammen med to metallstenger som er dekket med et gummimateriale. Under finner vi en hodebøyle i et slags feltstoff som er festet med to strikklignende tråder – som gjør at hodebøylen løfter klokkene oppover for å forhindre at vekten skal måtte bæres av øreklokkene. 

På venstre klokke er det en uttrekkbar mikrofon, som lar seg vri i alle retninger. På lydkabelen er det en kontrollenhet for justering av volum og deaktivering av mikrofon. Sistnevne bryter krever litt tommelkraft for å brukes, noe som forhindrer at du slår av mikrofonen med uhell i travle øyeblikk. 

Nederst i enden finner vi lydkortet som kobles til med USB. Kabelen på 1,2 meter er ganske kort, men det følger med en forlengelseskabel på 2 meter om du trenger ekstra lengde. 

Trykk deg videre på neste side, så lytter vi nærmere på lydkvaliteten »

SteelSeries Siberia v2 Heat Orange   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen