Siberia 350 vs HyperX Cloud Revolver

Test SteelSeries Siberia 350 vs Kingston HyperX Cloud Revolver

Siberia 350 vs HyperX Cloud Revolver (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

En av disse har overraskende god lyd

Det er duket for duell.

Skal du lykkes på den digitale slagmarken er det en del viktige elementer som må på plass. Et av disse er et godt hodesett som lar deg høre detaljer om hva som skjer rundt deg. 

Spiller du for eksempel et skytespill er det kjekt å vite om fienden lusker rundt i buskene i nærheten, eller om du kan ligge uforstyrret med sikte mot fiendebasen. 

Vi har nå fått inn to hodesett til test, SteelSeries Siberia 350 og Kingston HyperX Cloud Revolver. Begge er ment for spill, selv om det ene hodesettet kun har stereo, mens det andre også kan gi deg surround-lyd. 

De to modellene koster deg i skrivende stund rundt 1200 kroner, men hvem er egentlig best? Det er duket for duell. 

Siberia 350 er laget i hvit plast, i samme sjanger som mange av selskapets modeller.
Siberia 350 er laget i hvit plast, i samme sjanger som mange av selskapets modeller. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Byggekvalitet

Begge hodetelefonene er av typen som setter seg rundt øret ditt. Likevel er det ganske stor forskjell på de to. 

Om vi starter med Siberia 350 så er disse laget i hvit plast, i kjent stil med tidligere produkter fra produsenten. Vi må si at vi har lite å utsette på dette designet, som både har en lav vekt og god tilpasning. De tynne bøylene kan virke noe spede av seg, men frem til nå har vi ikke hatt noe problemer med dette hodesettet hva gjelder kvalitet. 

HyperX Cloud Revolver har en bøyle av metall.
HyperX Cloud Revolver har en bøyle av metall. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Tar vi turen over til Cloud Revolver har Kingston valgt en litt annen fremgangsmåte for sine hodetelefoner. Her er det metall som står i fokus, nærmere bestemt sort aluminium. Vi må si at vi favoriserer denne løsningen fremfor plast-varianten til SteelSeries, hvor du får en bedre kvalitetsfølelse når du tar på deg hodetelefonene. Ulempen er imidlertid at vekten også øker noe, hvor Cloud Revolver ligger på 379 gram versus Siberia 350 sine 304 gram. Begge er dog det vi vil kalle lettvektere i lys av at de også er heldekkende klokker. 

Raskt oppsummert: Her er begge hodetelefonene gode, men vi holder en liten knapp på Cloud Revolver fordi metall-utførelsen byr på en bedre kvalitetsfølelse.

SteelSeries Siberia 350: 7/10
Kingston HyperX Cloud Revolver: 8/10

Komfort

En av de viktigste tingene med et hodesett er hvor komfortable de er å ha på seg over lengre tid. Her er begge modellene faktisk meget gode, men forskjeller er det dog. 

Størrelsen på klokkene er forskjellige. Cloud Revolver (ventre) har de største klokkene.
Størrelsen på klokkene er forskjellige. Cloud Revolver (ventre) har de største klokkene. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Siberia 350 har runde klokker, og det kan by på problemer for de som har store ører. I vårt tilfelle er det helt på grensen at vi får øreflippene innenfor klokkene. Dog må vi si at dette hodesettet er godt å ha på seg i lengden, mye takket være vekten. Bøylen er fleksibel og smart utformet, men har likevel nok klemmekraft til at det sitter godt på plass om kampene på den virtuelle slagmarken skulle bli intense. 

Når det kommer til Kingston sine klokker, er disse mer ovalt utformet. De er også i tillegg en del større, så her vil nok de aller fleste ha få problemer med å få ørene godt på innsiden av klokkene. Disse klokkene klemmer ikke like mye som Siberia 350, altså sitter de ikke like godt fast på hodet heller. Likevel er det ikke noe problem, og vi vil samtidig holde en knapp på polstringen til disse klokkene, som etter vår mening er langt mykere og mer tilpasningsdyktige enn hva tilfellet er med Siberia 350. Samtidig er polstringen i bøylen noe tykkere. Dog skal vi poengtere en ting: Om du slår lett på denne bøylen så får du resonans. Dette er ikke et stort problem – men likevel må det nevnes. 

Kort oppsummert: Begge hodesettene er gode å ha på seg over tid. Dog bør du teste hvorvidt Siberia 350 har store nok klokker til å dekke rundt ørene. Cloud Revolver har etter vår mening de beste putene på klokkene. 

SteelSeries Siberia 350: 8/10
Kingston HyperX Cloud Revolver: 8/10

Du kan endre lyset rundt klokkene på Siberia 350.
Du kan endre lyset rundt klokkene på Siberia 350. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Wow-faktor 

De to kamphanene har hver sin wow-faktor, og appellerer nok til hver sin målgruppe. 

En av tingene som skiller Siberia 350 fra sin konkurrent er at hodesettet har en ring av led-dioder rundt klokkene. Disse kan du via programvaren til SteelSeries justere helt etter egen smak. Du kan nemlig velge akkurat den fargen du vil ha, og dersom du ikke klarer helt å bestemme deg kan du velge at det skal skiftes farger tilfeldig. Dette fungerer også bra i praksis, hvor diodene enkelt klarer å gjenskape den fargen du vil ha. 

Cloud Revolver har på sin side ingen lys å by på. Dette er mer et hodesett for deg som er på jakt etter en slags «studio»-look på hodetelefonene dine. 

Kort oppsummert: Her blir det veldig smak og behag hva du foretrekker. På den ene siden er Cloud Revolver tøffe å se på, men samtidig fungerer lys-funksjonen til Siberia overraskende bra uten at det blir for glorete. 

SteelSeries Siberia 350: 7/10
Kingston HyperX Cloud Revolver: 7/10

Bli med til neste side hvor vi ser nærmere på lydkvaliteten »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen