TEST: SteelSeries H Wireless

Test SteelSeries H Wireless

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Saftig lyd uten en eneste tråd

Vi utfordrer skjebnen, og entrer slagmarken uten en eneste tråd.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

SteelSeries er en skikkelig gammel ringrev innen lydprodukter for spillere og andre dataentusiaster. De har en rekke fine produkter på samvittigheten, blant annet Siberia Elite og 9H, selv om de kanskje aldri har nådd opp til de aller øverste toppene. Nå er det heller ikke dit SteelSeries sikter, for dem gjelder det best mulig lyd i en mer fornuftig prisklasse.

Nå har vi fått inn en trådløs variant fra SteelSeries, i form av H Wireless. Dette er et litt mer påkostet hodesett, og for å sikre deg et eksemplar må du ut med godt over 2000 kroner.

For denne summen får du foruten hodesettet også en egen kontrollenhet som fungerer som lydkort og sender. Et ekstra batteri følger også med, samt en rekke kabler og overganger.

Selve hodesettet har hovedsakelig matt sort overflate, med enkelte detaljer i blank plast og kontrastsømmer i en eller annen rødoransje nyanse.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Det føles som at SteelSeries har gjort en god jobb med å skru sammen hodesettet. Alt på hodesettet, fra klokker, hodebøyle og puter virker å være av god kvalitet. Det er lite knirk og knark når vi vrir på bøylen, og det hele er såpass fleksibelt at det ikke bør by på noen problemer for dem med rare hodeformer.

Skikkelig kontrollsenter

Spesifikasjoner:

Kontrollboksen kobles til datamaskinen din via en USB-kabel. Alternativt kan du også kjøre inn et optisk signal, eller et vanlig analogt signal. Foruten tilkobling for lyd må kontrollboksen også kobles til et strømuttak.

For at det skal bli noe lyd i hodesettet er du nødt til å velge hodesettet som lydenhet inne på lydbehandling, siden kontrollboksen inneholder en egen lydprosesseringskrets, og dermed oppfattes som et lydkort.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Boksen gir deg en rekke muligheter for å tilpasse lyden slik du vil ha den, med ulike justeringer via en innebygget equalizer og Dolby-profiler. Likevel er det ikke til å komme unna at dette er relativt klønete. Enheten har to knapper og en liten skjerm, det å sette den opp hadde vært mye enklere via en egen programvare på datamaskinen.

Dette er likevel ikke uten baktanker, settet er nemlig ment brukt sammen med spillkonsoller også, og da er det sentralt å kunne justere alt rett på kontrollboksen.

Så snart settet er satt opp fungerer kontrollboksen som volumkontroll og lader for det batteriet som ikke er i bruk. Du kan hele tiden se hvordan det står til med begge batteriene via den innebygde skjermen.

Boksen kan settes der du vil, siden hodesettet er trådløst. Rekkevidden er oppgitt til rundt 12 meter, og det føles omtrent riktig uten at vi tok frem målebåndet. Skal signalet gjennom veggen blir rekkevidden litt redusert, men vi kunne gå to etasjer opp og fremdeles ha lyden på plass. Beveget vi oss mye ut til siden ble det derimot raskt huller i lyden.

Heng med videre, så hører vi på lyden »

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
Gå til side

SteelSeries H Wireless

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen