TEST: Spesialverktøy for lydkvalitet
Test

Spesialverktøy for lydkvalitet

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Koss MV1 er hodetelefoner som Koss markedsfører som utstyr for profesjonelle. Vi tror nok også at dette er utstyr som hører mer hjemme på miksepulten i et studio enn på bussen. For feinschmeckeren er dette likevel et alternativ, dersom naturtro gjengivelse og absolutt korrekt lyd er målet.

Har tyngde

Det første som slår deg når du løfter dette hodesettet, er vekten. Ved vår veiing stoppet vekten først på 406 gram, og det er drøyt for et hodesett som skal være med overalt. Øreklokkene omslutter hele øret, og er behagelig å ha på hodet. Det stenger ute brukbart med bakgrunnsstøy, selv på en T-banevogn på de mest bråkete strekkene.

Dette er det eneste hodesettet som kan være for tungt å drive for enkelte MP3-spillere. Det har en oppgitt impedans på hele 250 Ohm, og det er mye. Det betyr at hodetelefonene trenger et kraftig signal for å levere lyd med trøkk.

Vurderer du dette hodesettet er du nødt til å teste det med spilleren du planlegger å bruke, for å forvisse deg om at den klarer å drive høyttalerne. Men har du sterkt nok signal, kan vi love deg en stor lydopplevelse.

Dette hodesettet tar førsteplassen for lydkvalitet i alle sjangere av musikk som vi har testet. Det som først og fremst karakteriserer lyden, er at den er ren og ekstremt tydelig i alle toneleier. Balansen mellom tonenivåene er også helt utrolig bra, og det er vanligvis ikke behov for å justere equalizeren for å hjelpe enkelte toneleier.

Høy pris
Om du vil ha mer saft og fylde i lyden når du hører på fet gitarrock, kan det imidlertid være nødvendig å hjelpe bassen litt. Standard er den ren og tydelig, men ikke fremtredende. Vokallyd er fyldig og tydelig, helt uten skjæring i diskant eller romlete mellomtone. Det er rett og slett svært behagelig å høre på musikken sin med disse hodetelefonene.

Det er klart at med en prislapp som er nesten fire og en halv ganger høyere enn rimeligste alternativ i testen, blir dette utstyr for spesielt interesserte. Størrelsen og vekten bidrar også til samme inntrykk, og det er også spesielt at ikke alle spillere vil klare å drive disse hodetelefonene.Oppsummering:
Produkt: Koss MV1
Beste pris: 1 158 kroner
Lydkvalitet: 8.3/10
Design: 2.2/10
Pris: 1.0/10

Data:
Vekt eks kabel: 406 g
Oppgitt frekvensområde: 10 – 25 000 Hz
Oppgitt impedans: 250 Ohm

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen