TEST: Sony Xperia Z3

Test Sony Xperia Z3

(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)

Xperia Z3 en mobiltelefon til å begjære

Sonys toppmobil er blitt enda heftigere.

Underholdning:

Mediefunksjoner: Tilfeldig avspilling, gjentagelse, spillelister, Musikkfirkant, avspilling fra andre enheter
Medieformater:MP3, Flac, Ogg, eAAC+, WMA, WAV, Flac, MP4, H.264, H.263, Mpeg4, WMV, DivX
FM-Radio: Ja
Trådløs stereo (A2DP): Ja, med RDS
Medieutganger: Minijack 3,5 mm, MHL (HDMI) gjennom Micro-USB
Spill og underholdning: YouTube

Kameraoppløsning: 21 megapiksler, bakbelyst, sensorstørrelse 1/2,3", stabilisering.
2,2 megapiksler frontkamera
Autofokus: Ja
Zoom: Ja, digital
Blits eller fotolys: Ja, LED-lampe
Videopptak: FullHD (1080p, 60 fps), mulighet for stereolyd (krever tilbehør), digital stabilisering, HDR, 4K

Kort sagt:
Knallgod musikkspiller
God formatstøtte
Svært god ytelse
Godt kamera
Mulighet for billig støykansellering
Støtter stereomikrofoner
Stereohøyttalere 
Skjermsnarveiene skjules ved spill og video

Svake medfølgende ørepropper

Den skarpe og gode skjermen, kombinert med all verdens nettforbindelser og en kraftig prosessor, gjør sitt til at dette en en underholdningsmobil av rang. Kameraet er ikke endret fra Z2, men så hadde også Z2 et svært godt kamera. Det tar bilder med 20,3 megapiksler, og du kan ta bilder med brukbart resultat også i innebelysning.

Bruker du den dedikerte kameratasten er kameraet klart til å ta bilder på under ett sekund. Det er imponerende raskt. 

Frontkameraet tar bilder med en oppløsning på 2,2 megapiksler.

Kameraet har en oppløsning på 20,3 megapiksler.
Kameraet har en oppløsning på 20,3 megapiksler.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Kamera-apper

Sony har tidligere satset på å legge til en rekke apper i kameraet, slik at du raskt kan velge den måten å ta bilder på som passer for anledningen. Her er fremdeles mulighet for å legge til en drøss forskjellige effekter. Du kan også filme i slow motion, eller med 4K-oppløsning. En ny app gir deg mulighet for å sende levende bilder direkte til Youtube, om du vil at noen skal kunne følge dine aktiviteter på direkten.

Dette er en bedre løsning enn Bamboozer til Facebook, som var en av nyhetene på Xperia Z2. Appen for strømming til Youtube kan forøvrig også lastes ned til Z2. På samme måte kan du laste ned nye kameraapper til Z3, etter hvert som disse dukker opp.

Ved filming i 4K øker temperaturen i kameraet. Når du begynner å filme kommer det opp en advarsel om at kamera-appen vil slå seg av om temperaturen blir for høy. Hvor raskt temperaturen stiger avhenger av hvor mye autofokusen må jobbe. Hos oss stopper kameraet etter ca. 8 minutter kontinuerlig opptak. Det er ikke så mye å skryte av, i alle fall ikke om målet er å filme en fotballkamp, ungenes skoleforestilling eller andre hendelser som varer over en viss tid.

Heldigvis blir ikke telefonen like raskt overopphetet ved vanlig HD-opptak.

Kameraet er svært bra.
Kameraet er svært bra.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

God filmstøtte

Filmstøtten i Xperia Z3 er bred nok til at du kan spille det aller meste uten å måtte konvertere filene først. Er du filmentusiast som gjerne laster ned en sesong eller to av favorittseriene dine, kan minnet på 16 GB bli litt snaut. Da er det greit å vite at denne telefonen støtter MicroSD-kort opp til 128 GB. Å benytte minnekort fremfor å ha større minne i telefonen, gjør at telefonen blir rimeligere i innkjøp. 

Ved filmavspilling kan du velge om du vil benytte Bravia-teknologi for bildeforbedring. Velger du dette får du klarere farger og bedre kontrast på blasse videofiler. Er videofilene gode i utgangspunktet, vil du merke mindre til denne effekten.

Den skarpe og klare skjermen er god til film.
Den skarpe og klare skjermen er god til film.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

God musikkspiller

Musikkinteresserte kan fremdeles sette sin lit til at Sony innfrir. Merkevaren Walkman lever fremdeles, og selv om det er lenge siden dette var synonymt med bærbare kassettspillere med hodetelefoner, har navnet fremdeles et godt rykte å ta vare på.

Walkman-spilleren tar seg av både lokalt innhold, og musikk fra Sonys egen tjeneste, Music Unlimited. Hvis du ikke ønsker å bruke Music Unlimited kan du skru av tjenesten helt. Da slutter musikkspilleren å vise forslag fra denne tjenesten.

Sony kan musikk. Kobler du til et hodesett kan telefonen starte apper automatisk. Her har vi startet Spotify på denne måten.
Sony kan musikk. Kobler du til et hodesett kan telefonen starte apper automatisk. Her har vi startet Spotify på denne måten.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Spilleren har en god design, og er enkel i bruk. Du kan velge mellom flere måter å sortere innholdet ditt på, og du kan også sortere innhold etter mappene de ligger i. Dermed kan du enkelt organisere musikksamlingen din.

Walkman-spilleren kan også hente informasjon om musikken din. Et kjapt menyvalg setter telefonen i gang med å identifisere låter, og å laste ned informasjonen om dem. Du kan få telefonen til å laste ned informasjon for all musikken på en gang, men det tar litt tid om du har et stort bibliotek.

Her er det også funksjoner for å finne frem musikkvideoer på Youtube, artistinformasjon på Wikipedia, og sangtekster for låtene. Telefonen kan også finne frem til karaokevideoer på nett.

Her er noen bilder vi har tatt med Z3:

Kjøpe eller ikke kjøpe? Les konklusjonen på neste side»

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen