Sony MDR-1000X er et knakende godt trådløst hodesett.

Test Sony MDR-1000X

Sony MDR-1000X er et knakende godt trådløst hodesett. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Dette er vår nye favoritt blant støyreduserende hodetelefoner

Nesten i pose og sekk fra Sony.

Lenge har Bose laget de beste hodetelefonene på markedet med aktiv støykansellering.

Den nyeste modellen i selskapets QuietComfort-serie, QC35, har vært den definitive kongen på haugen – og i tillegg er de trådløse.

Nå har vi dog funnet en utfordrer som skyver den regjerende mesteren ned fra tronen. Møt Sony MDR-1000X. 

Bedre lyd 

Mye av grunnen er at disse klokkene generelt byr på en bedre lydkvalitet enn hva QC35 gjør. Bassen er mer naturlig og presis, samt at mellomtonen og diskanten spiller på et bredere register. 

Har du i tillegg et produkt som støtter Sonys egen bluetooth-teknologi LDAC, er du sikret en meget hyggelig opplevelse. 

Utseendemessig holder vi en knapp på utfordreren fra Sony. Klokkene er preget av å være stilrene uten forstyrrende elementer som spradende farger eller blinkende lys. Her er klokkene trukket i skinn, noe som gir litt ekstra kvalitetsfølelse. 

Sony har sagt de skal være markedsledende på støydemping, og i praksis er denne funksjonen minst like god som med Boses alternativ. Men 1000X har et par ess i ermet som rivalen ikke kan skilte med. 

Du kan blant annet holde hånden på den ene klokken for å dempe musikken og aktivere de utvendige mikrofonene. På denne måten kan du raskt få med deg en beskjed. 

Dynamisk støyreduksjon 

Det er også mulig å justere støydempingen ved å holde knappen inne i noen sekunder. Da foretar klokkene en automatisk justering ved å måle støyen der du befinner deg, og på bakgrunn av dette justeres lyden for deg. Ofte er det forskjell på behovet for hvor mye demping du trenger. 

Du kan også velge at klokkene skal slippe igjennom stemmer ved å trykke på knappen «Ambient Sound». Da fungerer fortsatt støykanselleringen, men stemmer slippes igjennom. En hendig funksjon om du for eksempel sitter på flyplassen og vil slippe mesteparten av støyen uten å gå glipp av oppropet til ditt fly. 

Sony MDR-1000X er utvilsomt et produkt vi kan anbefale deg :).
Sony MDR-1000X er utvilsomt et produkt vi kan anbefale deg :). Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Likevel er er det også et forbedringspotensiale for 1000X. Der er blant annet ikke like gode å ha på seg over tid som det Bose er. De er noe tyngre, og putene rundt klokkene er ikke fullt så myke som på QC35. Samtidig klemmer de en anelse mer på hodet. 

Skal du bruke disse klokkene til å gå mye, bør du heller vurdere QC35. I alle fall for undertegnede så hender det innimellom at klokkene på 1000X «løsner» litt når jeg setter ned foten, og støyreduksjonen får en såkalt «dropout». Det prøver støydempingen å kompensere for, og resultatet er en pulserende forstyrrelse hver gang klokkene glipper. 

Konklusjon 

Likevel så er dette et veldig gjennomført forsøk fra Sony, og utenom når du er ute og går, vil vi si at 1000X er et bedre valg enn QC35. Lyden er bedre, samt at en del hendige funksjoner gjør produktet enda bedre å like enn konkurrenten. 

Med andre ord er dette et produkt vi ikke har noen problemer med å anbefale deg. 

Lyst å lese mer om 1000X? Trykk her for å fortsette »

Gå til side

9/10
Imponerende

Sony MDR-1000X

Fordeler

  • Meget god lyd
  • Meget god aktiv støykansellering
  • Bra batteritid
  • Støtter LDAC over blåtann
  • Nyttig «mute»-funksjon
  • Auto-justeringen av støydempingen fungerer godt

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen