Forside

Test Sony KDL-55W805C

Forside (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Denne modellen viser at vanlig HD-TV fortsatt kan

Vi tester ny modell av en av våre TV-favoritter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon  - fortsatt mye for pengene

Da vi testet W805B konkluderte vi med at denne modellen var noe av det beste du fikk kjøpt for under 10 000 kroner. Med sin nye oppfølger, KDL-55W805C, byr Sony fortsatt på en knallgod HD-TV, og viser at flatskjermer med tradisjonell oppløsning fortsatt kan bite fra seg. Dog har den fortsatt tilgode å komme ned på samme pris som sin forgjenger. 

Rent utseendemessig er den nye modellen helt lik den forrige, det betyr en slank og elegant modell der metall utgjør en syltynn ramme rundt skjermen. Samtidig er foten også helt enkel, i form av en slags bøyle som festes til undersiden av skjermen. Sony fortsetter dog å sverge til en ekstern strømforsyning til denne skjermen, noe som ikke faller i smak. Her ville vi heller hatt en innebygd variant. 

En av de store forskjellene med denne nye modellen er operativsystemet som følger med. Her har Sony nå valgt å ta Android inn i varmen, et valg vi helt klart kan se potensialet til. Menyene er ryddig satt opp i horisontale linjer som er delt opp i kategorier nedover på skjermen. Vi liker godt måten dette er løst på, men likevel har Android en vei å gå før de er helt på høyde med for eksempel Tizen (Samsung) og WebOS (LG). Blant annet er menyene litt trege, og responsen ikke like god. 

Sony KDL-55W805C er fortsatt en meget habil TV.
Sony KDL-55W805C er fortsatt en meget habil TV. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Når det kommer til bildekvalitet er forskjellene nokså små fra fjorårets utgave. Men det i seg selv er ikke nødvendigvis noe negativt. For bildekvaliteten er nemlig helt topp til prisen du betaler for produktet, hvor både farger og sortnivå er med å gi deg meget gode resultater. Dog er det noe lys-lekkasje å spore i panelet, selv om belysningen i seg selv er jevn og presis. 

Som spillskjerm er ikke W805C den aller beste skjermen vi har testet for input-lag, men slettes ikke ille heller. Her liker reaksjonstiden rett under 20 millisekunder fra signalet sendes til pikslene på skjermen har reagert, noe som er helt ok for en del spill. 

Alt i alt er fortsatt KDL-55W805C en meget god TV for pengene, selv om vi også gjerne skulle sett denne under 10 000 kroners streken. 

Alternativer 

Vil du heller ha en 4K-skjerm er storebroren til W805C en modell du burde ta en nærmere kikk på. Sony KD-55X8505C er nemlig noe av det beste vi har sett fra Sony, og her får du en TV som i tillegg er en del bedre når det kommer til input-lag. 

Er du mer opptatt å få det beste sortnivået du kan kjøpe deg er LGs nye 4K OLED, LG 55EG960V, noe å se nærmere på. Riktignok koster denne deg en real slump penger, men for prisen får du en TV som gir et bunnløst sortnivå, og som samtidig mesterlig oppskalerer dagens programmer slik at de blir bedre. 

Gå til side

Sony Bravia KDL-55W805C

"W805C lever opp til sin forgjenger, det samme kan vi ikke si om prisen »"

Fordeler

 • Generelt god bildekvalitet etter justering
 • Levende og gode farger
 • Metall i rammene
 • Stilrent design
 • Menyer som er enkle å forstå
 • God TV for pengene

Ting å tenke på

 • Ekstern strømforsyning
 • Lyslekkasje i hjørnene
 • Mangler pekekontroll
 • Dyrere enn forgjengeren, som er omtrent identisk

Detaljer

 • Bildekvalitet
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Lydkvalitet
 • Tilkoblinger

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen