Sony KD-65XD9305

Test Sony KD-65XD9305

Sony KD-65XD9305 (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Sony sier de har klart å lage en syltynn TV uten kompromisser

Men klarer de å kombinere tynn skjerm med bra baklys?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

Sony dropper i år et direktebelyst panel på sin nye toppmodell, XD93. Modellen har i stedet fått et system med en dobbel kantbelysning, som selskapet selv hevder at skal være fullt på høyde med fjorårets X93-modell

Vi må jo si at vi jevnt over lar oss imponere over hvordan løsningen fungerer i praksis. Nok en gang viser Sony at de mestrer farger og sortnivå – riktignok etter at du har tatt deg bryet med å justere bildet. Her yter XD93 fullt på høyde med sin forgjenger, og er samtidig en mester på bevegelse. Dette er også en skjerm for deg som liker å spille konsoll på TV-en, ved at den byr på lav inputlag. 

Likevel er ikke alt like bra. Den nye belysningen har lokal dimming av bildet, men sonene er få sammenlignet med de beste på markedet. Det resulterer i litt problemer med «clouding» sammenlignet med for eksempel DX900 ,som er den beste LCD-skjermen på markedet per dags dato. 

Samtidig er fortsatt ikke Android-plattformen like moden og velutviklet som andre konkurrenters alternativer. Det hender fortsatt at skjermen småfryser og tuller det til når du skal starte apper. Selv om vi ser et stort potensiale i Android, må noen brette opp ermene og gjøre en real jobb før opplevelsen kommer helt i havn. 

Sony KD-65XD9305

Imponerende fargegjengivelse

Sony KD-65XD9305

Dette er en fullblods LCD som blant annet byr på en dobbel kant-belysning. Resultatet er en TV som briljere på farger og sortnivå, men som har sine problemer med «clouding».

En ting som dog er en overraskelse på denne skjermen er utseendet. Her har Sony tatt grep kontra sin X93-modell, hvor DX93 nå har et langt slankere utseende – mye takket være det nye, doble baklyset. I tillegg er foten viet en del endringer, og har nå blant annet en smart løsning som lar deg skjule ledninger inne i foten, slik at det blir ryddig på baksiden av skjermen. Ønsker du å henge opp skjermen følger det dessuten med et originalt veggfeste i esken. 

Alt i alt gjør ikke XD93 seg bort på noe som helst vis. Snarere tvert i mot så viser Sony at kantlys faktisk kan gi deg overraskende god bildekvalitet, selv om den ikke er perfekt. Dog mangler det litt på brukeropplevelsen før den når helt til topps på karakter-stigen.

Alternativer

Skal du ha deg det beste av det beste innen LCD akkurat nå, vil vi anbefale deg å ta en kikk på Panasonics nye toppmodell, DX900. Dette er en råtass av en skjerm som har et sortnivå som ingen andre kan matche i skrivende stund. Dog må du belage deg på å punge ut så det svir.  

Er du på jakt etter noe enda tynnere og nettere, lager Sony verdens tynneste LCD-TV. Denne modellen, X90, er en TV som først og fremst byr på skyhøy WAF-faktor, men som også har en god bildekvalitet. 

Gå til side

Sony KD-65XD9305 Sony KD-65XD9305

"Sonys nye toppmodell slår godt fra seg, til tross for et umodent Android"

Fordeler

 • Meget god fargegjengivelse
 • Godt sortnivå
 • Flott design
 • En råtass på bevegelse
 • Fullverdig HDR-støtte
 • Fjernkontroll som tåler å bli sølet på
 • Lav inputlag

Ting å tenke på

 • Noe «clouding» i bildet
 • Android er stadig vekk litt umodent

Detaljer

 • Bildekvalitet
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Lydkvalitet
 • Tilkoblinger

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen