TEST: Sony KD-65X9005

Test Sony KD-65X9005

(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Sony KD-65X9005 er tynnere enn iPhonen din

Den har ikke bare skyhøy WAF – den har også god bildekvalitet.

Konklusjon

På forhånd hadde vi en følelse av at Sony KD-65X9005C er en skjerm hvor du betaler mye for å kjøpe deg verdens tynneste LCD-skjerm – på bekostning av brukervennlighet og ikke minst bildekvalitet. Det stemte ikke. 

Har du lyst på en ny TV, men er avhengig av å kjøpe et produkt som har høy WAF (Wife Acceptance Factor), men som samtidig gir deg god bildekvalitet med på kjøpet, er dette en TV du burde vurdere. 

Riktignok betaler du over 30 000 kroner for denne 65-tommeren, men til prisen får du altså verdens tynneste LCD-skjerm. Samtidig er utformingen og designen generelt meget bra, hvor den gjør seg spesielt godt om du velger å henge den opp på veggen. Her følger det med et eget vegg-feste som gjør at TV-en blir hengende så nære veggen som overhodet mulig. 

Også denne Sony-TV-en bruker operativsystemet Android, og dette er i for så vidt greit nok. Dog er det fortsatt preget av å være litt uferdig, og en del småfeil gjør at du ofte blir sittende mer frustrert enn hva du burde. Her ser vi et stort forbedringspotensiale, som på sikt kan gjøre denne plattformen langt bedre enn hva tilfellet er akkurat nå. Et pluss er pekekontrollen om følger med. Denne gjør jobben enklere med å navigere deg rundt i apper og andre interaktive løsninger. 

Når det kommer til bildekvalitet er denne overraskende bra med tanke på at dette er en syltynn LCD-skjerm. Skjermen har et IPS-panel, og dette bidrar til at innsynsvinkelen er god, samtidig som både farger og lysstyrke er meget bra – i hvert fall etter at du har kalibrert TV-en skikkelig. En av tingene vi dog må sette fingeren på er belysningen av panelet, for det er i overkant mye lekkasje i hjørnene på denne skjermen. 

Sony KD-65X9005C.
Sony KD-65X9005C. Foto:Ole Henrik Johansen / Tek.no  

Samtidig er den knallgod til å oppskalere innhold som har lavere oppløsning enn 4K. Det betyr altså at de vanlige HD-sendingene du ser på blir en del bedre. TV-en er også meget habil til å håndtere bevegelser, hvor selv de raskeste panoreringene utføres uten at bildet mister nevneverdig skarphet. 

Dog er ikke denne TV-en noe for deg som liker å spille mye. Våre målinger viser at denne skjermen gir deg en inputlag på omlag 35 millisekunder ved en oppløsning på 1080p. Dette er neppe godt nok for iherdige spillere. 

Alt i alt er dette en spennende modell, hvor Sony viser at også LCD-teknologien kan gi syltynne TV-er. Samtidig er bildekvaliteten ganske så god, selv om dette ikke er noe åpenbart førstevalg for aktive spillere. 

Alternativer 

Er tykkelsen på TV-en helt avgjørende, må du velge OLED-teknologi dersom modellen over ikke faller i smak. Det er nemlig den eneste teknologien som kan vise til minst like tynne skjermer. Om pengene ikke betyr så stor rolle er Panasonics flaggskip, CZ950, den aller beste skjermen du får kjøpt for penger – og som samtidig har et tynt panel og eksklusivt utseende. 

Blir nesten 100 000 kroner for en TV hinsides å betale, finnes det også langt rimeligere alternativer som kan være aktuelt. LG er den eneste produsenten av OLED-paneler, og om du ikke absolutt må ha en TV med 4K-oppløsning, er LG 55EC930V et godt alternativ. 

Gå til side

Sony Bravia KD-65X9005C

"Denne er noe for deg som jakter en TV som har både godt bilde og høy WAF-faktor »"

Fordeler

 • God bildekvaltiet
 • Bra innsynsvinkel
 • Ufattelig tynn
 • God fjernkontroll
 • God til å oppskalere
 • Følger med eget veggfeste
 • God på bevegelse

Ting å tenke på

 • Lyslekkasjer i hjørnene
 • Android oppleves fortsatt uferdig
 • Høy inputlag
 • Forholdsvis dyr

Detaljer

 • Bildekvalitet
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Lydkvalitet
 • Tilkoblinger

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen