Sony Ericsson MBW-100

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler
Sony Ericsson MBW-100 og K800 (Foto: Simen J. Willgohs)

Sony Ericsson MBW-100

Dimensjoner: 186 gram

Funksjoner: Blåtann v 2.0, ringer-ID, meldingsvarsel, musikkontroll, avstandsvarsel

Maskinvare: Batteri; 5 - 7 dager bruk, analog klokke 14 dager, vanntett ned til 30 meter

Skjerm: OLED-skjerm, 96 x 16 punkter

Tilbehør: Ladestasjon, manual

Pris: Veiledende 2500 kroner

Lei av å glemme mobilen? Eller å måtte svare på samtaler med håndfrisettet uten egentlig å få med deg hvem som ringer?

Sony Ericsson mener å ha løsningen på problemene, i form av en blåtannklokke kalt MBW-100. Vi har testet nykommeren.

Blåtannklokken er utviklet i samarbeid med klokkeprodusenten Fossil. MBW-100 viser hvem som ringer, sier fra når du får melding og lar deg styre mobilens mp3-spiller rett fra armen.

MBW-100 er forøvrig kun den første i en serie. Sånn sett er MBW-100 i første omgang bare en forsmak på hva vi kan vente fra Sony Ericsson av tilbehørsprodukter de neste årene.

Rimelig stor
Det første som slår oss når vi ser på MBW-100 er at klokken er rimelig stor. Vi snakker ikke om en gigantklokke alá Casios PDA-klokke, men en rimelig solid metallklokke på 186 gram. Klokken er rimelig eksklusiv, med børstet og blankt metall om hverandre, og kun plastikk på undersiden av selve uret.

Klokken har en solid, men enkel festemekanisme. I tillegg går det an å justere lengden på lenken med opptil seks hakk.

For å lade klokken følger det med en egen dockingstasjon, som kobles til en standard Sony Ericsson-lader. Klokken klarer 5 til 7 dager med aktiv bruk på én lading.

Klikk for større bilder (Foto: Simen J. Willgohs)

Lekre detaljer
Som du ser på bildene består hoveddelen av uret til Sony Ericsson av en helt ordinær analog klokke. Under ligger en OLED-skjerm, som viser innkommende anrop og meldinger samt annen nyttig informasjon. Et lett trykk på den øverste tasten viser dato og batteristatus. Et trykk til viser klokkeslett og om MBW-100 er tilkoblet telefonen din.

Den nederste knappen brukes til å gå gjennom menyene på klokken, som er rimelig rett frem. Her får du opp valg om du vil slå av/på blåtann, varsel om melding, varsel om telefonen kommer utenfor rekkevidde og paring.

Å pare klokken med telefonen er en enkel affære. Alt du trenger å gjøre er å sørge for at blåtann er skrudd på både på teleofnen og på klokken.

Skulle ikke klokken be om tilkobling automatisk kan du alternativt trykke deg frem til sistevalget i menyen, som er paring, og så trykke én gang på øverste knapp for å bekrefte. Klokken vil da søke seg til nærmeste kompatible telefon, der du så vil få opp spørsmål om du vil koble til klokken.

Klikk for større bilder (Foto: Simen J. Willgohs)

Nyttig liten hjelper
Ferdig installert er MBW-100 er svært hendig liten hjelper. Så snart noen ringer, dukker nummeret eller navnet opp på skjermen. Har du et blåtannhodesett tilkoblet behøver du ikke ta opp telefonen, men heller avvise samtalen med to lette trykk på øverste knapp på klokken eller motta samtalen med et trykk på hodesettet.

Klokken er også ypperlig til å styre musikken med. Du trykker inn det lille hjulet midt på klokken for å starte mp3-spilleren, mens en liten vri frem eller tilbake lar deg skifte sang.

Det aller beste er imidlertid at du aldri glemmer mobiltelefonen så lenge du har klokken på armen. For så snart du er utenfor 10 meters rekkevidde fra telefonen begynner klokken å vibrere frebrilsk, og slutter ikke før du har fjernet beskjeden og dermed fått med deg at mobilen er et helt annet sted enn jakkelommen din.

Ikke perfekt
Selv om MBW-100 innfrir de fleste forventninger, er den langt fra det ultimate tilbehør.

For eksempel har ikke klokken to separate batterier, men bare ett som forsyner både uret og alle andre funksjonene. Det vil si at du til enhver tid må dra laderen med deg. Selve uret kan gå i syv dager etter at resten har tatt kvelden.

Meldingsfunksjonen er rimelig meningsløs, siden den kun sier at du har fått melding, ikke hvem du har fått den fra. Og om du har fått MMS eller SMS, vet klokken ingenting om.

Vi savner også en større utnyttelse av det potensialet en OLED-skjerm og blåtann 2.0-støtte gir. Du kan for eksempel ikke svare samtaler med klokken, kun avvise dem.

Du kan heller ikke sette telefonen i stillemodus eller endre profil fra klokken, ei heller styre radioen. Og selv om det nok ville vært for mye å be om, så hadde en innebygget høyttaler og mikrofon definitivt bidratt til et langt kulere James Bond-preg.

Den største innvendingen er imidlertid prisen på klokken og hvor få telefoner den støtter. Klokken har en veiledende utsalgspris på rundt 2500 kroner og støttes foreløpig kun av Sony Ericsson-telefonene Z610, Z710, K610, K790, K800, W810, W710, og W850.

Fossil har varslet støtte for Series 60 i fremtiden, men har ikke gitt noe tidspunkt for når.

Alternativ tekst mangler
(Foto: Sony Ericsson)

Konklusjon
Sony Ericsson MBW-100 er et spennende tilbehør som for en gangs skyld også har en nytteverdi i tillegg til å være stilig.

Er du en ivrig mobilbruker som hører mye på musikk er MBW-100 midt i blinken. Hvis du sitter mye i møter vil nok også se mye verdi i at MBW-100 lar deg se hvem som ringer, og avvise samtalen uten å måtte ta opp telefonen.

Dessverre står ikke nytteverdien i forhold til prisen.

Med en prislapp på 2500 kroner er MBW-100 ganske så dyr, og prisen svir dersom du allerede har investert i en dyr telefon.

Det at den ikke har et eget batteri for det analoge uret, tvinger deg til å ha med deg en lader - ellers må du regne med at klokken stopper etter et par uker. Dermed fungerer ikke MBW-100 som et skikkelig armbåndsur.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen