En av ukens apper kan hjelpe deg om nøden er ute. Les mer om Smart113 på side to i testen.

Test Sjekk ukens app-anbefalinger

En av ukens apper kan hjelpe deg om nøden er ute. Les mer om Smart113 på side to i testen. (Bilde: Shutterstock.com/Evgeny Karandaev, skjermdump)

Her er ukens anbefalte apper!

Smart venn i nøden

Når nøden er størst, er hjelpen nærmest, heter det. Iallfall når hjelpen er appen Smart113.

Smart113 er en såkalt nødapp, altså en app du bruker når liv og helse er i fare. I tillegg er den et  såkalt beslutningsstøttesystem for nødmeldesentralene, altså et system som gjør det lettere for sentralene å fatte rette beslutninger. Når du ringer ut, vil smarttelefonens GPS- og wifi-teknologi gjøre at appen kan fastslå posisjonen din med en feilmargin på kun 5-10 meter.

I appen forhåndsregistrer du navn, telefonnummer og e-postadresse. I tillegg lar den deg enkelt registrere om du har svekket hørsel, syn eller taleevne, slik at du kan hjelpes mest mulig effektivt på ulykkesstedet. All informasjon deles når du ringer nødmeldesentralen via appen, og du vil da være synlig på sentralens kart i løpet av ett sekund etter at du får kontakt. Har du problemer med å formidle hva du trenger hjelp til, kan du trykke på symboler for bilulykke, skadd barn eller drukning/kveling. Har du Android-telefon, kan du ringe direkte uten å gå via appen, og din informasjon og posisjon vil likevel dukke opp hos nødsentralen. Denne appen er under testing ut juli og fungerer foreløpig kun i Sør-Trøndelag, men nye distrikter vil snart komme til. For resten av landet anbefaler vi inntil videre to apper som tilkaller Norsk Luftambulanse, Hjelp 113-GPS og Hjelp Utland. Begge disse appene fins for iOS, Android og Windows Phone.

 

Smart113

Format: Android og iOS
Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone »

Den neste appen er din møtevenn!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen