TEST: Sjekk ukens anbefalte apper
Test

Sjekk ukens anbefalte apper

Her er fire anbefalte apper til Android, iOS og Windows Phone.

Spielberg 101

Da var årets Oscarutdeling over, og hvis vi legger godviljen til, vant Norge endelig noe i en øvelse vi har svært liten erfaring i, i motsetning til ski-VM.

Men å håpe at gutterom verden over nå vil prydes av Morten Tyldum-plakater, blir urealistisk. Selv da slektningen hans, Pål Tyldum, tok OL-gull på femmila i 72, skjedde ikke det. Men det er uansett ingen grunn til ikke å inspireres til å lage film. Og man trenger ikke lage filmer a la «Boyhood», som er filmet i løpet av 12 år. Bruker du Vine, som lager filmer på maks 6 sekunder, vil det kun bli et halvt sekund fra hvert år, og vel lenge å vente mellom opptakene for skuespillerne. Etter at du har installert Vine, registrert deg og eventuelt koblet deg opp mot kontakter og sosiale nettverk, velger du yndlingsemner og kan sette i gang med å browse de mange tusen videoene for å få inspirasjon til ditt første filmverk. Du kan velge mellom å bla i videoene vennene dine har laget, populære videoer («trending») og videoer du finner ved å skrive inn søkeord. Det er en overvekt av dårlig humor og katter blant filmsnuttene, men også forseggjorte minikortfilmer av eksperimenter, naturfenomener og novellefilmer. Når du er klar til å filme, velger du hjemknappen og kameraknappen. Så får du instruksjoner om å holde opptaksknappen inne mens du filmer, og appen ber deg om å velge to nye scener underveis, slik at sekssekundersfilmen til slutt består av tre snutter på to sekunder hver. Til slutt kan du legge til en beskrivende tekst, velge en kanal å legge den i, og sende videoen til Vine, Twitter eller Facebook.

Det fins et utall apper som er beregnet på å redigere Vine-filmer. Men det gjelder å holde tunga rett i munnen under etterarbeidet. Det skal ikke så mange klipp til før det blir rotete og oppstykket, og vanskelig å følge handlingen. I så fall er den iallfall snart ferdig. Men så begynner den igjen, for filmene går i en evig loop.

Det fins også en spesialversjon av Vine for barn, ikke overraskende kalt Vine Kids.

Vine

Format: Android, iPhone og Windows Phone
Pris: Gratis

Last ned til Android »  Last ned til iPhone »  Last ned til Windows Phone »

Den neste appen er en appetittvekker!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen