TEST: Sjekk ukens anbefalte apper
Test

Sjekk ukens anbefalte apper

Her er fire anbefalte apper til Android, iOS og Windows Phone.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Spielberg 101

Da var årets Oscarutdeling over, og hvis vi legger godviljen til, vant Norge endelig noe i en øvelse vi har svært liten erfaring i, i motsetning til ski-VM.

Men å håpe at gutterom verden over nå vil prydes av Morten Tyldum-plakater, blir urealistisk. Selv da slektningen hans, Pål Tyldum, tok OL-gull på femmila i 72, skjedde ikke det. Men det er uansett ingen grunn til ikke å inspireres til å lage film. Og man trenger ikke lage filmer a la «Boyhood», som er filmet i løpet av 12 år. Bruker du Vine, som lager filmer på maks 6 sekunder, vil det kun bli et halvt sekund fra hvert år, og vel lenge å vente mellom opptakene for skuespillerne. Etter at du har installert Vine, registrert deg og eventuelt koblet deg opp mot kontakter og sosiale nettverk, velger du yndlingsemner og kan sette i gang med å browse de mange tusen videoene for å få inspirasjon til ditt første filmverk. Du kan velge mellom å bla i videoene vennene dine har laget, populære videoer («trending») og videoer du finner ved å skrive inn søkeord. Det er en overvekt av dårlig humor og katter blant filmsnuttene, men også forseggjorte minikortfilmer av eksperimenter, naturfenomener og novellefilmer. Når du er klar til å filme, velger du hjemknappen og kameraknappen. Så får du instruksjoner om å holde opptaksknappen inne mens du filmer, og appen ber deg om å velge to nye scener underveis, slik at sekssekundersfilmen til slutt består av tre snutter på to sekunder hver. Til slutt kan du legge til en beskrivende tekst, velge en kanal å legge den i, og sende videoen til Vine, Twitter eller Facebook.

Det fins et utall apper som er beregnet på å redigere Vine-filmer. Men det gjelder å holde tunga rett i munnen under etterarbeidet. Det skal ikke så mange klipp til før det blir rotete og oppstykket, og vanskelig å følge handlingen. I så fall er den iallfall snart ferdig. Men så begynner den igjen, for filmene går i en evig loop.

Det fins også en spesialversjon av Vine for barn, ikke overraskende kalt Vine Kids.

Vine

Format: Android, iPhone og Windows Phone
Pris: Gratis

Last ned til Android »  Last ned til iPhone »  Last ned til Windows Phone »

Den neste appen er en appetittvekker!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen