TEST: Silverstone Tundra TD-02

Test Silverstone Tundra TD-02

(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Vannkjøleren som tar prosessoren din på ferie til Sibir

Vi har til gode å se lavere temperaturer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testoppsett

Testmaskin
Hovedkort: MSI P67A-GD65
Prosessor: Intel Core i7 2600k
Minne: Corsair Dominator DHX DDR3 1600 MHz 8GB
Strømforsyning: Corsair AX 1200W
Harddisk: Western Digital Caviar Black 500 GB
Operativsystem: Windows 7 Ultimate, 64 bit.

Testriggen vi prøver ut vannkjølere på er identisk med den som vi tidligere brukte til testing av skjermkort. Denne har vi montert i et eget kabinett for akkurat dette formålet. Prosessoren i maskinen er en Intel Core i7 2600K, og denne får virkelig gjennomgå når vi belaster den med programmet Prime95.

Vår testlab for støymålinger er for tiden nede for telling, så vi får ikke gjennomført så presise målinger som vi ønsker oss denne gangen. Under hele testperioden holdt vi romtemperaturen på 24°C. Vi kjører også 12 volt spenning på viftene, som gir deres høyeste turtall.

Med viftene durende i vei for fullt klarer vi ikke å få temperaturen høyere enn 42°C, samme hvor hardt vi presser prosessoren med Prime95 – det laveste resultatet vi har sett til dags dato. Samtidig er hviletemperaturen kun 25°C, som gir oss en knepen andreplass for dagens testmodell.

Samlet sett betyr det at Silverstone Tundra TD-02 er det kaldeste av de lukkede vannkjølingssettene vi har sett, så vel som litt kjøligere enn de eldre, mer kostbare selvbygger-settene vi har testet. Det er et resultat det står respekt av, og et klart bevis på at den tykke, tettbygde radiatoren Silverstone har disket opp med i dag har mye for seg.

Vi ønsket også å se på hvor godt Tundra TD-02 kunne klare seg med viftene kjørende på bare 1000 RPM, men de nektet å rotere saktere enn 1500 ganger i minuttet.

Dermed kunne vi ikke få noe å sammenlikne med konkurrentene med – men med et så mye bedre resultat på full guffe ville det vært veldig merkelig om rangeringen ble veldig annerledes.

Støynivå

Siden vår støytest-lab er ute av drift har vi ventet ganske lenge med å gjøre ferdig denne testen, ettersom vi aller helst gjerne skulle hatt presise resultater fra en støymåling også. Det er imidlertid ikke bare-bare å fikse denne laben, så nå velger vi likevel å gå ut med våre subjektive oppfatninger istedet.

Kort fortalt er redaksjonen enige i at dette er et svært stillegående vannkjølingssett. Vi kunne ikke høre viftene i det hele tatt på de 1500 RPM vi fikk dem til å kjøre som laveste hastighet, og selv på full maskin er de forholdsvis stillegående.

Pumpen gir imidlertid fra seg en ganske irriterende klikkelyd når den får kjøre så fort den bare kan. Til ordinær bruk ville nok enkelte heller ha stilt ned hastigheten enn å leve med slike lydeffekter; selv om vi ikke direkte vil anbefale nybegynnere å gjøre nettopp det.

Da er vi ferdige med våre tester, og på neste side konkluderer vi ut fra det vi har sett »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen