TEST: Silverstone Tundra TD-02

Test Silverstone Tundra TD-02

(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Vannkjøleren som tar prosessoren din på ferie til Sibir

Vi har til gode å se lavere temperaturer.

Slik monteres kjøleren

Monteringsanvisningen til Silverstone Tundra TD-02 er også liten, kort og konsis, og beskriver hva man må gjøre meget klart. Denne kunne hatt godt av bilder med høyere oppløsning, og gjerne store nok til at man slipper å bruke lupe for å titte på de, men den er grei nok til at selv nybegynnere kjapt nok skal forstå hva en må gjøre.

Start på begynnelsen

Det følger med nok småbiter til å feste Tundra TD02 til de fleste typer prosessor.
Det følger med nok småbiter til å feste Tundra TD02 til de fleste typer prosessor.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

På de fleste kjølere av en viss størrelse er du nødt til å få tilgang til baksiden av hovedkortet ditt, og så også for dagens testmodell.

Der er det dog ikke mye som skal gjøres – du bare trer inn noen skruer gjennom den medfølgende bakplaten og selve hovedkortet, og så er det bare å smøre litt av den medfølgende kjølepastaen på prosessoren, for så å skru på plass kjøleblokken.

Kjøleblokken har festebrakettene ferdig skrudd på fra fabrikken.
Kjøleblokken har festebrakettene ferdig skrudd på fra fabrikken.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Kjøleblokken har fire «armer» som stikker ut til hver side, og det er disse som skal ende opp mellom noen sorte mellomstykker av plast og et sett fjærende skruene som ligger i esken. Prosessen er lekende lett, og før du aner ordet av det har du montert den viktiste biten av settet.

Kronglete radiator

Når dette er gjort er det på tide å skru radiatoren og viftene fast i kabinettet, som egentlig burde vært en kjempelett affære. Radiatoren har imidlertid skruehull med forskjellig diameter, som vi forstår fint lite av. Vi vender oss mot den ene siden i manualen hvor det er bilde av radiatormontering – uten å bli noe klokere.

Her har nemlig noen hos Silverstone vært litt i overkant glade i kopier- og lim-inn-funksjonen, siden teksten tilhører en annen side – men med litt makt klarer vi å få trøsket radiatoren fast i kabinettet vårt, med en lett overrasket følelse av at det kan være dårlig håndverk på ferde i noe som ellers fremstår som et gjennomført produkt.

Spørsmålet er da hvordan det står til med kjøleevnen, noe vi finner ut av på neste side »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen