TEST: Silverstone Tundra TD-02

Test Silverstone Tundra TD-02

(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Vannkjøleren som tar prosessoren din på ferie til Sibir

Vi har til gode å se lavere temperaturer.

Silverstone er et navn vi kjenner godt fra PC-kabinettenes verden, men selskapet utvider stadig sine horisonter. For en tid tilbake testet vi monitorarmen ARM11SC, og i dag skal vi sjekke ut selskapets aller første lukkede vannkjølingssett: Silverstone Tundra TD-02.

Lukkede vannkjølingssett har vokst i popularitet en god stund, og det kommer stadig nye modeller på markedet. Det disse har til felles, er at de gjør vannkjøling mer tilgjengelig for vanlige folk enn hva var tilfelle for noen år siden.

Istedet for en masse slanger, blokker, kjemikalier og vannsøl kommer hele systemet klart til bruk fra fabrikken. Dette er noe vi ser på som et ubetinget gode, ettersom vannkjøling på mange måter er overlegent det du får fra den vanlige luftbaserte kjøleren.

Silverstone Tundra TD02: Produkteske.
Silverstone Tundra TD02: Produkteske.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Ifølge Silverstone selv representerer deres tilnærming til dette et banebrytende fremskritt i et marked hvor de fleste produktene ser temmelig like ut, og selv om det aldri blir sagt rett ut, er det ut fra bildene de bruker i sitt eget materiell ganske tydelig at det er Corsair sin strupe de sikter på.

Kjølefinnene i radiatoren står virkelig tett i tett.
Kjølefinnene i radiatoren står virkelig tett i tett.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Vannblokken på Tundra TD-02 er konstruert i kobber og aluminium, uten et spor av plast, og kobbersålen er festet på et finurlig – og patentert – vis som fjerner behovet for skruer på undersiden av kjøleren.

Radiatoren er også forseggjort, og har en design hvor kjølefinnene er loddet fast i vannrørene på alle sider. Dette skal ifølge Silverstone gi inntil 40 prosent bedre varmeoverføring enn mer konvensjonelle radiatorer kan skilte med. Slangene er laget av et plastliknende stoff ved navn FEP, et karbon-fluor-basert materiale som både er fleksibelt og slitesterkt.

Bli med på neste side, så starter vi med å ta en nærmere titt på Tundraen »

Silverstone sendte kjøleren til test.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen