DS380 fremstår som mindre enn en Macintosh Classic

Test Silverstone DS380

DS380 fremstår som mindre enn en Macintosh Classic (Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Drømmeboks for hjemmeservere

Silverstone har skrudd sammen en liten boks med plass til tolv harddisker.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Silverstone har for vane å dytte ut en rekke modeller på markedet. Blant disse finner vi DS380, som ser svært spennende ut på papiret, og derfor ble den også hanket inn til test.

DS380 er et lite kabinett, som har veldig god plass til harddisker. Glem optisk drev, det finnes ikke plass til det, glem fete skjermkort, det er i utgangspunktet ikke plass til sånt heller. Husk derimot å kjøpe ekstra harddisker, for i DS380 er det vilt med plass.

Hele tolv harddisker kan du klemme inn i kabinettet, og med tanke på at kabinettet ser ut som en litt drøy skoeske er det ganske imponerende.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Vi pakker ut

Innpakningen til DS380 er en klassisk pappeske med et enkelt sort trykk. Esken er ikke spesielt stor, og det er heller ikke kabinettet når det kommer ut av plasten.

Fronten av kabinettet er preget av en stor dør, som faktisk dekker hele fronten. Selve døren er stort sett holdt i børstet aluminium, med blanke felter på topp og bunn. Midt på døren er det en påknapp, og et utfrest område der du kan sette en medfølgende logoplate. Bygger du servere på profesjonell basis kan du velge å heller sette inn din egen.

Døren er videre låsbar, og om du titter bak døren vil du oppdage at det faktisk er muligheter for å låse påknappen, slik at maskinen ikke blir slått på uten at vedkommende også har tilgang på dørnøkkelen.

Bak døren finner du åtte brønner for 3,5-tommers harddisker, der samtlige har støtte for hot-swap. De siste fire diskplassene som Silverstone DS380 kan skryte på seg befinner seg inne i kabinettet, og har støtte for 2,5-tommers enheter.

På venstresiden av kabinettet er det et perforert felt, med et magnetfestet støvfilter. Bak dette skjuler det seg to vifter som begge to følger med fra fabrikken.

Toppen av kabinettet er relativt enkel, men helt i bakkant er det en perforering slik at viften i strømforsyningen kan trekke inn kald luft. Høyresiden av kabinettet er helt fri for perforeringer og annet.

Silverstone sendte produktet til test.

Heng med over på neste side, så ser vi på installasjonen »

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
Fjern plastbiten, og du får plass til et digert skjermkort (Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
Snerten løsning (Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen