TEST: Silverstone ARM11SC

Test Silverstone ARM11SC

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Denne dingsen gir deg stålkontroll over PC-skjermene dine

Med en egen arm får du mye mer frihet på skrivebordet.

Med en monitorarm kan du få lang rekkevidde på skjermen.
Med en monitorarm kan du få lang rekkevidde på skjermen.

SilverStone er mest kjent for sine kabinetter, men for å ha flere økonomiske ben å stå på har de utvidet geskjeften til også å omfatte monitorarmer. Ett eksemplar fra den nye produktgruppen har funnet vei til oss, nærmere bestemt modellen ARM11SC.

Utvalget er enn så lenge relativt smalt, da det så langt finnes to ulike grunnmodeller med henholdsvis én og to armer. Hver av disse får du igjen i enten sølv eller sort utførelse.

Som det følger av bildet, er det en enarmet monitorarm som vi skal se på i dag, og akkurat denne modellen har sølvfarget finish.

Byggesett

Dette er et uvant syn, alt liggende i deler.
Dette er et uvant syn, alt liggende i deler.
Litt forskjellige deler blir raskt til...
Litt forskjellige deler blir raskt til...
.. en komplett arm.
... en komplett arm.
Støtte for VESA 75 og 100.
Støtte for VESA 75 og 100.

Når vi pakker opp produktesken er det to ting som slår oss, for det første kommer hele armen i enkeltdeler, og det er ingen bruksanvisning. Har du et snev av praktiske evner er dette likevel ingen heksekunst å skru sammen.

Vi begynte monteringen nederst, med selve foten til armen. Her var det to metalldeler som måtte skrus sammen med to unbrakoskruer. Deretter skrudde vi inn et sort mellomrør, som gikk opp fra foten og inn i armen.

På mellomrøret måtte vi sette en kabelholder i plast, og en låsering som skulle sørge for at armen holdt seg i riktig høyde. Med dette på plass var det bare å sette på resten av armen, samt sette inn settskruer i de hullene som trengte dette.

Med armen montert tok vi den bort til skrivebordet og festet den i selve skrivebordsplaten. Selve foten er stor og stødig, og i festets underside er det en solid mellomleggsplate i gummi. Det er derfor liten sjanse for at du skal lage noen stygge merker i bordet ved montering av armen.

Skjermfestet støtter festene VESA 75 og 100, og de skruene du trenger følger med armen. Skru inn de fire festeskruene, så er du klar til å koble til de nødvendige kablene.

Kablene kan føres via en egen kanal i selve armen, og gjennom en kabelholder i mellomrøret.  På den måten slipper du så langt det er mulig kabelsalat på kryss og tvers av skrivebordet ditt.

Bli med over på neste side, så ser vi hvordan den er i bruk »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen