TEST: Shuttle XPC nano NC03U3

Test Shuttle XPC nano NC03U3

(Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Liten, allsidig og stillegående stasjonær

Denne tassen kan passe både på kontoret og i stua.

Tester og ytelse

Små datamaskiner kan være ganske sterke, det har vi sett eksempler på gjennom den spillfokuserte Zotac Zbox Magnus EN1070 og Intels heftige NUC NUC6i7KYK.

Shuttle XPC nano NC03U3 er på sin side hverken ustyrt med en spesielt kraftig prosessor eller dedikert grafikk, så vi forventer oss egentlig ikke så veldig mye fra denne tassen.

Men til hverdagsbruk, kjøring av kontorapplikasjoner eller for medieavspilling skal en slik prosessor være tilstrekkelig. Og da er det spennende å se hvordan den står seg mot konkurrenter som ASRock Beebox-S med en Core i5-prosessor i samme familie.

Er det så stor forskjell at det er verdt mellomlegget på åtte hundrelapper opp til XPC nano NC03U5 med samme prosessor?

En annen datamaskin det kan være artig å sammenligne med er Apple Mac mini, som nå er tre år gammel. Vi begynner å lure på om det noensinne vil komme en oppdatert versjon av denne.

En siste mini-PC vi må ha med i sammenligningen er selvfølgelig en av forgjengerne til dagens testobjekt, nemlig Shuttle XPC nano NC01U med Celeron-prosessoren 3205U.

Intel NUC6i7KYK har en sterk firekjernet Core i7-prosessor med Iris Pro-grafikkdel og dominerer i ren prosessorytelse, mens Zotacen har en firekjernet Core i5-versjon.

Av de tokjernede prosessorene er det ingen tvil om at ASRock-maskinen med Core i5-7200U gjør den beste jobben, ettersom den – i motsetning til vårt testeksemplar med Core i3-prosessor – kan sette inn turboen så lenge kjøleløsningen klarer å ta unna varmen.

Den stadig aldrende innstegsmodellen av Apple Mac mini henger også greit med, mens Celeron-prosessoren vi hadde i den eldre NC01U havner på en klar jumboplass.

I 3DMark jevner det seg mer ut, vel å merke kun dersom vi ser bort fra den dyrere NUC-en og Zbox Magnus EN1070 – som har betraktelig bedre grafikkløsninger innabords.

Ingen kjøper en liten PC med integrert grafikk for å spille, men Shuttle XPC nano NC03U3 er faktisk ikke helt håpløs. I eldre spill og nyere titler med beskjedne oppløsninger går det greit, og som vi ser er det heller ikke nevneverdig forskjell opp til ASRocken med Core i5-7200U, som jo har den samme integrerte grafikkløsningen som i Core i3-7100U.

Men hvis ønsket ditt er å kjøre tunge spill med mye detaljer og god oppløsning, er det en helt annen type PC du vil ha.

Vil du heller bygge PC-en selv?
Kunsten å plukke prosessor, hovedkort og minne >>>

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen