TEST: Sennheiser G4me One og G4me Zero

Test Sennheiser G4me One og G4me Zero

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Dette er to særdeles gode hodesett for spill

Likevel er det ett av dem vi liker bedre enn det andre.

Sennheiser er et av de virkelig store lydmerkene, og produktene derfra høster stor anerkjennelse. De er sjelden blant de aller rimeligste, men som ofte ellers er det en viss sammenheng mellom hva du betaler og hva du faktisk får.

Denne gangen er det to hodesett som skal under lupen, der begge tilhører Sennheisers G4me-serie. Modellene vi skal titte på heter henholdsvis Sennheiser G4me Zero og Sennheiser G4me One, og de to er både veldig like, men samtidig veldig forskjellige. 

Hovedforskjellen ligger konstruksjonen, for mens Zero er et lukket hodesett myntet på et liv på farten er One åpne og best egnet til bruk hjemme foran datamaskinen.

Zero egner seg til et liv på farten.
Zero egner seg til et liv på farten.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Høy plastfaktor

Spesifikasjoner:

Begge hodesettene kommer i hvit utførelse, med detaljer i svart og rød metallic. De finnes også i svart for dem som foretrekker det. Den åpenbare forskjellen mellom Zero og One er lett å se, for der One har en serie med luftspalter på hver av øreklokkene er disse på Zero tettet igjen med gummipakninger.

I tillegg er det slik at Zero kommer med puter i en eller annen form for syntetisk skinnimitasjon, mens One kommer med velurputer. Disse to faktorene gjør at Zero holder mye bedre på lyden, og heller ikke slipper inn så mye av bakgrunnslydene.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

For å understreke at Zero er valget for dem som er mye på farten har hodesettet i tillegg hengsler rett over øreklokkene slik at settet kan bli virkelig kompakt. På toppen av det hele følger det med et eget etui som beskytter hodesettet under transport.

På avstand ser hodesettene ganske stilige ut, men når man kommer nærmere kan det være lett å henge seg opp i materialvalgene. Her er det blank hardplast som gjelder, og siden det er litt for mange billige produkter som sverger til det samme får vi litt negative assosiasjoner.

På venstre klokke er det et lite volumratt, som gir deg muligheten til å finjustere på lyden direkte. Den gjør ikke så mye ut av seg, noe som er fint til hverdags, men ikke så kjekt i kampens hete.

One er best vei skrivebordet hjemme.
One er best vei skrivebordet hjemme.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Mikrofonen fremstår som veldig solid og skikkelig gjennomført. Den lar seg lett justere opp og ned, og i øvre stilling blir mikrofonen automatisk deaktivert.

Ledningen er av den lange og gode sorten, faktisk hele tre meter. Denne har fått et vevet strømpe, noe som kan være kilde til litt irritasjon. Det som til tider kan skje er at det skapes friksjonsstøy når kabelen blir trukket over klær når du beveger deg, og at denne støyen forplanter seg videre til selve øreklokkene. Noen enser ikke dette, mens andre irriterer seg grønne.

Heng med videre, så hører vi på lyden »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen