TEST: Seagate Backup Plus Fast

Test Seagate Backup Plus Fast

Gir deg fire terabyte lagring i skjortelommen

Seagate byr på kompakt USB-basert harddisk med det lille ekstra.

Seagate er for tiden aktuelle med et nytt produkt, som skiller seg ørlite grann fra resten av porteføljen. Vi skal møte Backup Plus Fast 4 TB, en ekstern USB 3.0-basert harddisk som er beregnet til et liv på farten.

Grunnflaten på harddisken tilsier at det er brukt en eller flere 2,5-tommers enheter på innsiden, ser vi derimot på høyden og ikke minst kapasiteten er det klart at vi snakker om to harddisker på innsiden.

To harddisker gir både fordeler og ulemper. Fordelen går på at vi nå snakker om hele fire terabyte med lagring i en relativt liten boks, det er særdeles voksent. I tillegg er det ikke til å komme bort fra at to harddisker satt opp i Raid 0, altså striping for bedre ytelse, vil by på en mye råere ytelse enn om det skulle vært én disk som hadde all kapasiteten. Nå skal det legges til at 2,5-tommere med fire terabyte ikke er på markedet enda, så det er en hypotetisk problemstilling.

Ulempene går på at vi snakker om en større og tyngre enhet. I tillegg er det større teoretisk sjanse for at noe går galt med en av to harddisker, enn på enheter der det bare er én harddisk på innsiden.

Ut fra navnet kan vi også tolke at Seagate her har vektlagt sikkerhetskopiering, noe som er svært viktig, men også ofte neglisjert. Dette består i en egen programvare, som vi skal titte litt nærmere på i det følgende.

Spesifikasjoner

  • Modell: Seagate Backup Plus Fast 4TB
  • Tilkobling: USB 2.0 og 3.0
  • Kapasitet: Fire terabyte
  • Skriveytelse: opp til 220 MB/s
  • Leseytelse: opp til 220 MB/s
  • Vekt: 307 gram
  • Størrelse (L x B x H mm): 11,7 x 8,3 x 2,2 cm

Design

Backup Plus Fast 4 TB er et fet liten rakker, som ligger godt i hånden og ikke minst føles solid bygget. Seagate har holdt hele ytterskallet i svart plast. Glatt og mykt på toppen, og litt mer ruglete på sidene og under.

Toppen gir noe etter for press, og er den ene faktoren som ødelegger litt for kvalitetsfølelsen. Resten av kabinettet føles som det er laget for å tåle et liv i krigen, selv om vi neppe tror at det hadde vært spesielt lurt å bruke harddisken på en sådan måte.

På toppen finner vi også en relativt diskre logo, samt selve Seagate-navnet. Det er også et statuslys på fronten. Ellers er det pent lite å se, rent bortsett fra tilkoblingen for USB 3.0 på den ene kortsiden.

På neste side titter vi på ytelsen »

Gå til side

Seagate Backup Plus Fast 4TB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen