TEST: Se ukens app-anbefalinger

Test Se ukens app-anbefalinger

(Bilde: Shutterstock)

Her er ukens anbefalte apper!

Fotolærer

 Den gode gamle kamerateknikken «spray and pray», der du knipser vilt og håper på minst ett godt bilde, står for fall. Camera51 skal lære deg å knipse med stil!

Har du noen gang lurt på hvor mange som bør være med på et bilde, hvor de bør stå, hvor du bør stå, og om hvor et hovedmotiv bør befinne seg i bildet? Du har kanskje, hvis du tenker så det knaker, hørt om «det gylne snitt», men tror det handler om feminin herremote? Da er du som 90 % av alle fotografer – hvis man med fotografer inkluderer alle som har smarttelefoner med kamera.

Er du som meg, aner du ikke hva du burde ha opplevd før du sveiper gjennom dagens bildefangst for å få med deg det alle rundt deg opplevde mens du var opptatt med å knipse. "Ta et par gode bilder i stedet for hundre dårlige," var det en som prøvde å lære meg en gang. Camera51 dreier seg om det samme. Appen oppdager automatisk motiver og ansikter for å kunne hjelpe deg med å ta et perfekt bilde.

Når du starter appen, forteller den deg at når du skal ta et bilde av et motiv, vil den vise deg en boks som du sikter på med smarttelefonen. Når du treffer, vil motivet være optimalt plassert i bildet. Du får også vite at hvis du vil velge et objekt i motivet manuelt, trykker du bare på det med fingeren, så vil appen stille inn lys, skarphet og gi ytterligere assistanse om nødvendig. Til slutt trykker du på Start!

Det som så skjer, er at det dukker opp to små «mobiler» på skjermen, og du skal bevege smarttelefonen slik at den ene dekker den andre. Når det er gjort, er det bare å ta bildet. Det samme gjelder for selfier, bortsett fra at appen da tar bildet automatisk, slik at du slipper å fomle selv. Og resulatet er som regel svært bra. Dermed kan du faktisk spare masse tid på å fotografere mindre og bli med på det som skjer rundt deg. Eller bruke tiden på å fotografere mer – og bedre.

Camera51

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Last ned til Android »  Last ned til iPhone »  

Den neste appen lager boka di!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen