Baken på Nitro+ legges godt merke til og står mer ut enn den noe anonyme fronten.

Test Sapphire Radeon RX480 4GB Nitro+

Baken på Nitro+ legges godt merke til og står mer ut enn den noe anonyme fronten. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

RX 480 på billigsalg

Og ulempene er ikke mange.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mens ytelsen stort sett er nær identisk for ulike modeller basert på samme grafikkbrikke, kan eksterne egenskaper slik som temperatur og støy variere en del. Her tar vi en gjennomgang av begge disse, og vi kontrollsjekker at ikke Sapphire har funnet på noe tull når det kommer til strømforbruk.

Sapphire vinner ingen pris for kjølingen av sitt Nitro+. Her er MSIs Gaming X rett og slett bedre på alle punkter. 

Likevel er temperaturene vel innenfor, og så lenge du har et godt ventilert kabinett vil det ikke by på noen problemer for deg. Sapphires Nitro+ leverer uansett langt bedre enn AMDs referansemodell, som med sine 78 grader er hele åtte grader varmere under last. Det er varmt for et kort i mellomklassen.

For de av dere som er ekstra påpasselige når det kommer til temperatur er det verdt å merke seg at Nvidias GTX 1060 stort sett leverer bedre enn AMD RX 480 her. Både når det kommer til last- og tomgangstemperaturer.

MSIs Gaming X viste lavere temperaturer enn Sapphires Nitro+, og som vi ser av støymålingene våre leverer MSIs kort sakene uten at det støyer mer. Her stiller nemlig de to rivalene likt.

Generelt har vi ingen problemer med å anbefale kort for den som liker det stille så lenge våre målinger viser under 48-49 dBA. Vi måler nemlig svært nær grafikkortet, så ved normal plassering av datamaskinen – ved siden av deg på pulten eller på gulvet – vil du høre svært lite til det.

Ikke overraskende legger Sapphire RX 480 Nitro+ 4GB seg på samme effektforbruk som de øvrige RX 480-modellene. AMDs Polaris-arkitektur har hjulpet energiforbruket til AMD-kortene ned, men Nvidia er fortsatt ledende når det kommer til å levere energieffektive kort. 

Neste side: Slik har vi testet »

Gå til side

Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ 4GB D5 OC

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen