Samsung UE65JS9505

Test Samsung UE65JS9505

Samsung UE65JS9505 (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Test: Samsung UE65JS9505: Denne Samsungen overgår OLED

Selskapets nye toppmodell setter standarden.

Konklusjon

Av årets toppmodeller fra de ulike produsentene er det Samsung som er først ut på vår testbenk med sin nye UE65JS9505-modell. Her koster det å være kar, nærmere bestemt må du ut med 1000 kroner per tomme for å kjøpe denne 65-tommers modellen. Til tross for en sviende prislapp setter selskapet standarden for konkurrentene med et fyrverkeri av en TV. 

Starter vi med utseende er det en ren og lekker modell som møter deg, hvor lys aluminium er gjengangeren over hele fjøla. Selve rammene har en flott knekk inn mot selve skjermen, men det er foten som stjeler oppmerksomheten etter vår mening. Denne er ikke helt ulik den vi så på lillebror JS9005, og den tjener også formål som feste for en lydplanke fra Samsung i tillegg til å holde TV-en på plass. 

Samsung har tatt til seg operativsystemet Tizen på sine nye 2015-modeller, og selv om det nye grensesnittet ikke er helt ulikt det vi så i 2014, byr det på en bedre brukeropplevelse. Grafikken er tonet ned og er nå enda mer oversiktlig, samtidig som den også er mye raskere. Ergo følger Samsung trenden vi ellers også ser i TV-markedet hvor hurtighet og enkle menyer nå preger årets flatskjermer. Som en prikk over i-en kommer selskapets nye pekekontroll inn på banen, og denne er nok den beste kontrollen vi har testet til dags dato, hvor du blant annet aktiverer pekeren ved å legge fingeren over en av knappene, hvorpå markøren dukker opp på TV-en. 

Når det kommer til bildekvalitet er denne nye toppmodellen en ren fryd for øyet. Riktignok må du ta deg tiden til å finstille bildet før det er på sitt aller beste, men når denne jobben er gjort får du det som etter vår mening er markedets beste bilde. Her har konkurrenter som både lager LCD og OLED fått en ny standard å slå.

Spesielt er fargene denne TV-en produserer intet mindre enn imponerende, og med tiden vil de bli enda bedre når 10-bits innhold blir mer utbredt. Sammen med gode farger er også sortnivået en styrke, om dog ikke like heftig som OLED, er det noe av det aller beste vi har sett fra en LCD. Med er direktebelyst panel er dessuten presisjonen i belysning av mørke mot lyse partier av bildet meget presist, samtidig som TV-en gjør en utmerket jobb med å oppskalere spesielt HD-materiale slik at disse blir bedre enn utgangspunktet. 

Samsung UE65JS9505.
Samsung UE65JS9505. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Samtidig er også dette en modell å notere seg om du er opptatt av å bruke TV-en til å spille på. Våre målinger av input-lag viser at JS9505 er den beste TV-en vi har testet til dags dato, som kan skilte med en input-lag på 5,4 millisekunder fra signalet er sendt til pikslene på skjermen har reagert. 

Alt i alt er Samsungs nye toppmodell, UE65JS9505, den beste TV-en vi har testet til dags dato. Her setter koreanerne standarden som konkurrentene skal bryne seg på når deres respektive toppmodeller når butikkhyllene, der blant LGs kommende OLED-TV med 4K-oppløsning.

Det eneste vi kan utsette på Samsungs nye fyrverkeri av en TV, er at den koster like mye som en god bruktbil, men det er altså prisen du må betale for den beste bildekvaliteten i skrivende stund. 

Alternativer

Samsungs nye toppmodell er som nevnt meget kostbar, og selv om også 20 000 kroner er mye penger, er det fortsatt bare en tredjedel av hva du må ut med for en JS9505. Har du rundt denne summen å kjøpe TV for burde du ta en nærmere kikk på LGs 55-tommer store OLED. Klarer du deg uten 4K og oppskaleringsjobben denne gjør så er dette et meget bra kjøp for pengene.

Liker du derimot JS9505 men synes denne både blir litt stor og klumpete, samtidig som prislappen ikke helt frister? Da kan du ta en titt på lillebroren i den samme serien, nemlig UE65JS9005. Her får du flere av de samme egenskapene pakket inn i et smekrere skall, og samtidig sparer du rundt 15 000 kroner.  

Gå til side

10/10
Fantastisk

Samsung UE65JS9505

"Denne TV-en er ren og skjær nytelse "

Fordeler

 • Gnistrende farger
 • Det beste sortnivået vi har sett på LCD
 • Brukervennlig
 • Hendig pekekontroll
 • Robust og stilrent design
 • 5,4 millisekunder input-lag
 • Oppskalerer meget bra
 • God lyd
 • Svært kjapp i bruk
 • Meget lyssterk, godt egnet i opplyste rom

Ting å tenke på

 • Svindyr

Detaljer

 • Bildekvalitet
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Lydkvalitet
 • Tilkoblinger

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen