TEST: Samsung UE65JS9005

Test Samsung UE65JS9005

(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Samsungs nye toppserie briljerer

Se hvor bra det kan bli hvis du er villig til å betale 50 000 kroner for en 65-tommers 4K-TV fra Samsung.

Konklusjon

2015 blir året hvor markedet stifter bekjentskap med nye flatskjermer som kan by på bedre 4K-bilder i form av bedre fargerom og lysstyrke. Vårt første møte på testbenken er Samsungs nye UE65JS9005, og dette er en TV-modell det er verdt å merke seg på flere punkter. 

Her har selskapet klart å lage en TV som i våre øyne er et skikkelig blikkfang. Det er nemlig en lekkerbisken som Samsung har kommet opp med i denne nye 9-serien, hvor enkle og rene linjer kledd i børstet, lys aluminium preger skjermen. Samtidig har de laget en lekker fot som er med å sette prikken over i-en på denne skjermen. 

En annen endring på den nye toppserien til Samsung er operativsystemet selskapet bruker. I år har de skiftet til Tizen, og etter vår mening har dette endret brukeropplevelsen til det bedre. Grafikken er generelt mer ren og enkel, uten for mye animasjoner og andre forstyrrende elementer. Samtidig er det lagt inn noen smarte endringer av hurtigmenyer og Smart Hub-en som øker brukervennligheten. Spesielt setter vi pris på at du nå kan hente opp Smart Hub-en uten å måtte avslutte appen du bruker. 

Forside.
Samsung UE65JS9005. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Men det er først og fremst bildekvaliteten hvor Samsungs nye SUHD-panel viser sin aller største styrke. Spesielt er fargene blitt langt bedre, selv under vanlige sendinger jobber bildebehandlingen i TV-en godt slik at bildet yter det lille ekstra når det kommer til farger. Samtidig er dette den beste kant-belyste skjermen vi har testet, hvor det er minimalt med lyslekkasjer, og sortnivået er imponerende godt. I tillegg er lysstyrken i skjermen forbedret fra fjorårets modeller, hvor resultatet er at du får en TV som klarer seg langt bedre i lysintense miljøer. 

Er du på jakt etter en TV som egner seg godt til å spille på, er JS9005 et godt valg. Riktignok gir den langt fra imponerende tall i vanlig Standard-modus, men tar du i bruk spillmodusen er dette den mest responsive TV-en vi har testet, med en inputlag på rundt 6.1 millisekunder fra signalet er sendt til panelet har reagert. 

Selv om UE65JS9005 har en veiledende pris på sviende 50 000 kroner, er det også en av de aller beste TV-ene vi har testet.

Til å være kant-belyst er det rett og slett imponerende hvor godt bilde koreanerne klarer å gi deg, og får utvilsomt et Anbefalt-stempel av oss selv om prislappen neppe begeistrer noen. 

Alternativer

Når du beveger deg opp i denne prisklassen begynner det å bli færre om beinet. Likevel finnes det alternativer i form av direktebelyste modeller som kan skilte med meget god bildekvalitet. En av disse er Panasonics toppmodell, TX-65AX900, en modell som har høstet gode kritikker verden over. 

Har du et lavere budsjett er det fort fristende å prøve ut en TV med OLED-teknologi. Enn så lenge er det kun LG som lager disse typene TV, men sørg ikke av den grunn. Den beste TV-en vi testet i fjor, 55EC930V, er en modell det kan være lurt å ta en nærmere kikk på. 

Gå til side

10/10
Fantastisk

Samsung UE65JS9005

"En av de aller beste TV-ene vi har testet. "

Fordeler

 • Råflott design
 • Knallgode farger
 • Meget bra sortnivå
 • Brukervennlig
 • Meget lav inputlag
 • Lyssterk
 • Meget god bildebehandling

Ting å tenke på

 • Dyr
 • Svak lydkvalitet

Detaljer

 • Bildekvalitet
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Lydkvalitet
 • Tilkoblinger

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen