Test Samsung UE55H8005

Samsung UE55H8005 (Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)

Samsungs entusiast-TV er en fryd å bruke

Samtidig er bildekvaliteten helt på topp.

Samsungs 8000-serie har vært en populær modell her på berget de siste årene, blant annet fordi den har et tiltalende utseende kombinert med høy bildekvalitet og brukervennlighet. Derfor er var vi litt spent på hvordan den nye buede utførelsen ville påvirke ulike elementer. Etter å ha testet TV-en over en periode sitter vi igjen med et inntrykk av at utformingen er langt fra det mest essensielle med den nye modellen. 

Først og fremt får du en meget gjennomført TV i form av den nye H8005-serien, der blant annet brukeropplevelsen er den beste vi noensinne har testet fra selskapet. Årets modell har nemlig fått langt kraftigere prosessorkraft, noe som gjør seg gjeldende om du skal bruke apper aktivt. Vi har opplevd at enkelte modeller har brukt helt opp i to minutter for å starte opp Netflix-appen, men denne prosedyren ordner H8005 på kun få sekunder. 

Samtidig som skjermen er langt raskere i bruk mot interaktive løsninger har også Samsung gjort forandringer på fjernkontrollen sin. I esken følger det med to fjernkontroller, en tradisjonell variant og en ny «Wii»-kontroll som lar deg peke direkte mot skjermen. Dermed henger selskapet seg på trenden som LG allerede startet for noen år siden med sin Magic Remote. Det kreves riktignok litt justering av kontrollen før du finner den innstillingen som passer ditt bruk best, men når dette er unnagjort sitter du igjen med en enklere måte å navigere deg rundt om i menyen og apper.

Når det kommer til bildekvalitet leverer H8005 helt greit i fra seg ut av esken, der Film-valget er det mest riktige. Tar du deg bryet med å ta den siste finjusteringen vil du få en TV som leverer meget habil bildekvalitet. Spesielt er hvitbalansen og fargene meget presise, samtidig som modellen også byr på et knakende godt sortnivå. Skjermen henger godt med når det kommer til bevegelser, men du bør ta en tur innom menyen og slå av en en rekke bildeforbedringsfunksjoner. Alle justeringene vi gjorde kan du lese i tabellen på side 2. 

Generelt er bildekvaliteten UE55H8005 leverer fra seg meget solid, og den buede formen gjør ikke den store forskjellen på det 55 tommers store testeksemplaret vi har hatt på benken. Rent prismessig vil den nye modellen havne i overkant av 20 000 kroner, noe som er omtrent det samme som foregående modell kostet da den kom for rundt et års tid siden – som ikke var buet. 

Anbefalt.
Anbefalt.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Allikevel kommer den buede formen som et friskt pust, først og fremst fordi det er noe nytt og annerledes, og det er ikke noe tvil om at denne blir et blikkfang i stuen din. Formen vil nok også få en større betydning dersom du velger å kjøpe en av de større alternativene i H8005-serien. 

Det eneste vi har å sette fingeren på er gjenskinn. TV-en har en nokså blank overflate som gjør at den fanger opp en del lyskilder fra rommet. Og selv om en god lysstyrke gjør at mesteparten blir eliminert, blir de som vises strekt ut ekstra på grunn av den buede formen. 

Men alt i alt har vi ingen problemer med å gi denne TV-en et velfortjent Anbefalt-stempel, for som en totalpakke får du en TV som både er en fryd å bruke samtidig som bildekvaliteten er helt topp. 

Gå til side

9/10
Imponerende
"Dristig av Samsung å endre sin entusiast-TV. Selv om de har buet den, lar vi oss imponere."

Pluss

 • Den buede skjermen gir designen et friskt pust
 • Bunnsolid sortnivå
 • Meget god fargegjengivelse
 • Hendig fjernkontroll
 • Lynkjapp i bruk
 • Fortsatt et meget habilt appmarked
 • Henger godt med ved raske bevegelser

Minus

 • Gjenskinn – som blir ekstra strekt ut fordi den er buet

Detaljer

 • Bildekvalitet
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Lydkvalitet
 • Tilkoblinger

Samsung UE55H8005   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen