Samsungs Galaxy S7 Edge ble lansert her i Barcelona i kveld. Vi har allerede rukket å teste flaggskipet. Her har Samsung svart på så godt som alle innvendingene mot forrige toppmodell, samtidig som konseptet trekkes enda et stykke videre.

Test Samsung Galaxy S7 Edge

Samsungs Galaxy S7 Edge ble lansert her i Barcelona i kveld. Vi har allerede rukket å teste flaggskipet. Her har Samsung svart på så godt som alle innvendingene mot forrige toppmodell, samtidig som konseptet trekkes enda et stykke videre. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Samsungs nyeste flaggskip gir oss hakeslepp

Galaxy S7 Edge setter rett og slett standarden for Android-mobiler.

Vi har testet Samsungs nylanserte flaggskip, Galaxy S7 Edge. Dette er en svært påkostet telefon med flotte materialer og spesifikasjoner som få andre telefoner kan matche.

Det er like greit å innrømme det først som sist. Vi er dypt imponert over hva Samsung har fått til med denne toppmodellen. Spesielt med tanke på at det bare er to generasjoner siden selskapet bommet litt på markedet med Galaxy S5 er det rett og slett godt jobbet å ha levert et så gjennomarbeidet produkt som Galaxy S7 Edge er.

Forbedringer over hele fjøla

I første omgang er det modellene i svart og gull som kommer til Norge.
I første omgang er det modellene i svart og gull som kommer til Norge. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det føles litt som om Samsung har sittet med en sjekkliste over alt de ikke var helt fornøyd med i Galaxy S5- og Galaxy S6-generasjonene, og så systematisk ryddet opp i alt i Galaxy S7 Edge. Svært lite her føles som ubegrunnede gimmicker.

Telefonen ligger for eksempel langt bedre i hånden enn før, siden også baksiden er avrundet. I Galaxy S6 Edge var den spissere langs den smale rammen, og enkelte syntes den var ubehagelig å holde i over tid.

Det nye flaggskipet er dessuten IP68-sertifisert, som betyr at den tåler både sprut og uvær. Den er i utgangspunktet tett dersom den skulle falle i vann, selv om produsenten ikke anbefaler at du tar den med deg når du bader.

Raske menyer og minnekortstøtte

En flat utgave av Galaxy S7 kommer også. Den har litt mindre skjerm, men deler ellers spesifikasjoner med Edge-utgaven.
En flat utgave av Galaxy S7 kommer også. Den har litt mindre skjerm, men deler ellers spesifikasjoner med Edge-utgaven. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En minnekortplass er et kjærkomment tillegg for mange. Det betyr at du slipper å betale ekstra for en langt dyrere telefon med ekstra lagringsplass, og i stedet kan slippe unna med få hundrelapper i et MicroSD-kort. Du kan imidlertid ikke kombinere SD-kortet med den interne lagringen, noe Samsung begrunner med at den totale ytelsen trekkes kraftig ned.

Menyene er lynraske, og de er ryddige. Her finner du lite det er dobbelt opp av, og appene som følger med er for en stor del de du og jeg bruker allerede i dag. Instagram er hjertelig til stede, og det samme er Facebook. I tillegg får du Office-pakke fra Microsoft, og en del av Googles tjenester.

Gode funksjoner for strømsparing hører til, og en egen spillfunsjon kalt Game Launcher kan skru ned ytelse og oppløsning slik at du kan spille enkle spille enda lenger før strømmen tar slutt. Vi elsker at telefonen kan skru av varslinger under spill.

Praktiske sikkerhetsfunksjoner er det også mange av her. Den raske og gode fingerleseren gjør det lett å sikre telefonen, og har du innhold som er spesielt sensitivt kan du skjerme det i MyKnox-appen, der det må passord eller fingeravtrykk til for å få tilgang.

Paradoksalt nok er det kanskje funksjonene for skjermbøyen langs sidene vi ser minst nytte i. Joda, det er kjekt å kunne ringe kontakter kjapt fra sidemenyen, og små apper eller nyhetsoppdateringer trukket inn fra siden av skjermen kan kanskje også være kjekt å ha. Men det er i grunnen nettopp det. Kjekt å ha, og ikke trengt nødvendig. Vi oppfatter fortsatt skjermbøyen aller mest som et stilig og uvanlig designtrekk.

Et vanvittig flott mobilkamera

Kameraet i Galaxy S7 Edge tar meget gode bilder. Både under gode og dårlige forhold.
Kameraet i Galaxy S7 Edge tar meget gode bilder. Både under gode og dårlige forhold. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det viktigste vi setter pris på med Galaxy S7 Edge er kameraet. Telefonens autofunksjon er helt i toppklasse, og sannsynligvis det beste mobilkameraet på denne fronten akkurat nå. Du kan ta gode og brukbare bilder selv når mørket faller på, og det som dukker opp av støy er såpass godt skjult at man stort sett ikke blir plaget av det.

Mobilene har tatt over som foretrukket feriekamera for de fleste av oss, men når mørket faller på hender det seg savnet etter et dedikert kamera dukker opp. Det savnet blir mindre påtakelig med en Galaxy S7 Edge i lommen.

Nå er design en svært subjektiv sak, men Galaxy S7 Edge gir rett og slett en wow-følelse når man får den i hånden. Det til tross for at designen bygger kraftig på forrige generasjon Galaxy S. Tar man med alt Samsung har fått til på innsiden blir dette rett og slett imponerende. Før vi glemmer det får vi også ta med at skjermen er meget god.

Alternativer

Galaxy S7 Edge er altså en ekstremt god telefon, men alene på markedet er den slett ikke, og prisen er høy. Du må ut med 8300 kroner for denne lekkerbiskenen. Det betyr at hvis du først kan strekke deg til Galaxy S7 Edge, kan du også velge så godt som hva du vil fra mobilhyllen i butikken.

Det er likevel få telefoner vi kommer på som virkelig kan leve opp til standarden Samsung setter med denne modellen. Vi tror faktisk ikke det er noen telefon som alene lever opp til helheten. Men ulike prioriteringer kan likevel bety at en Apple iPhone 6S kan være aktuell. For noen er det nok å vite at den har iOS og gir tilgang på App Store. Ellers er dette også flott designede telefoner, med fine byggematerialer og mye krutt i maskinvaren. De støtter ikke minnekort, og er heller ikke vanntette, selv om demonteringer har vist at Apple har sikret de nyeste iPhone-modellene til en viss grad mot fukt.

Også Sonys Xperia Z5 Premium kan være et alternativ. Dette er foreløpig den eneste telefonen på det norske markedet med ekstremt høyoppløst 4K-skjerm. Et godt kamera og minnekortplass hører til. Designen er ren og pen, men ikke like uvanlig som S7 Edge-designen er.

Vil du ha helt ren Android, og slippe å vente på oppdateringer fra en mobilprodusent er det Nexus som gjelder. Her er råeste utgave Nexus 6P som produseres av Huawei i samarbeid med Google. Også dette en meget god telefon, men den er ikke vanntett og har ikke minnekortplass. En del av fordelene mobilprodusentene baker inn i sine menysystemer må du også leve uten. For noen er dette imidlertid et pluss, ettersom det betyr renere menyer.

Ønsker du deg en litt rimeligere telefon med like egenskaper? I så fall kan den vanlige Galaxy S7-modellen være verdt en vurdering. Den starter på rundt 7300 kroner, men da får du ikke de spesielle buene ytterst på skjermen. En egen test av denne modellen kommer.

Gå til side

10/10
Fantastisk

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB

Fordeler

 • Vanntett
 • Minnekortplass
 • Design som skiller seg ut
 • Lynende rask
 • Markedets beste mobilkamera?
 • Superskjerm
 • Mange nyttige funksjoner
 • Forholdsvis ryddig menysystem
 • Rask lading og god batterikapasitet

Ting å tenke på

 • Fortsatt ingen USB type C
 • Gmail-appen støtter ikke Exchange
 • Ingen løsning for trykkmåling i skjermen

Detaljer

 • Batteritid
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Funksjonalitet
 • Kamera
 • Skjerm
 • Teknologi
 • Underholdning
 • Ytelse
 • Økosystem

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen