TEST: Samsung Galaxy S6 Edge

Test Samsung Galaxy S6 Edge

(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)

Et smykke av en supermobil

Ny design, rekordrask prosessor og superskarp skjerm. Galaxy S6 Edge har X-faktor så det holder.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi har kjørt flere ytelsestester for å se hvordan den nye mobilbrikken til Samsung leverer. Av resultatene kan vi lese at telefonen har den raskeste prosessoren vi har målt, og at også grafikkytelsen er helt i toppsjiktet. Testene er gjennomført med Samsung Galaxy S6.

Setter nye rekorder

Noen ganger er det av ulike grunner slik at vi måler gode ytelser på et produkt, samtidig som vi opplever at det ikke leverer helt etter forventningene i praksis. Men det er ikke tilfellet med Galaxy S6 Edge. Her reagerer alt lynraskt. Vi opplever ikke forsinkelser når vi spiller avanserte spill, kameraet kan knipse seriebilder i vill fart, og "stifting" av panoramabilder skjer i sanntid. Med 64 bit-teknologi, mye ram og høy klokkefrekvens på prosessorene sparker Galaxy S6 Edge virkelig unna.

Kameraet på Galaxy S6 har fått en del oppmerksomhet, særlig etter at Samsung brukte deler av presentasjonen på Mobile World  Congress på å sammenlikne video og stillbilder tatt med Galaxy S6, med tilsvarende bilder og video tatt med iPhone 6 Plus. Vi har tatt våre egne sammenlikningsbilder, og da ser det slik ut:  

Bildene tatt med iPhone blir litt mindre enn bildene tatt med Galaxy S6 (nederst). Her har vi imidlertid skalert alle bildene så de har samme høyde. Disse bildene er tatt i dårlig lys (Globus) og nesten ikke noe lys (dekorkuler).
Bildene tatt med iPhone blir litt mindre enn bildene tatt med Galaxy S6 (nederst). Her har vi imidlertid skalert alle bildene så de har samme høyde. Disse bildene er tatt i dårlig lys (Globus) og nesten ikke noe lys (dekorkuler). Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no
Selfie tatt med frontkameraet. .
«Selfie» tatt med frontkameraet. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Det nye kameraet har blendetall f1,9, hvilket betyr at det slipper inn mer lys enn det som er vanlig på mobilkameraer. Bildeoppløsningen er på 16 megapiksler. I front sitter et kamera som tar bilder med 5 megapiksler oppløsning. Også her er blendertallet f1.9. De fleste mobiler har et blendertall mellom f2,0 og f2,4. Jo lavere dette tallet er, dess mer lys slipper inn til sensoren i telefonen.

Mange alternativer

Når kameraet er startet har du flere måter å justere innstillingene på. Du kan kjøre en «pro»-variant der alt fra iso til fargetone stilles manuelt, eller du kan velge ulike ferdige oppsett. Du kan også ta opp video i rask eller sakte film, eller sakte film, og du kan hente flere kameraapper fra nettet, for eksempel «sports shot» eller «rear-cam selfie».

Videokameraet kan filme i UHD (3840x2160), men bare i maks fem minutter per klipp. Videokvaliteten blir god, men sporingsfokus, bildestabiliseringen og filming i HDR (lysutjevning ved vanskelige lysforhold) virker ikke om du setter oppløsningen høyere enn full HD.

Under kan du se flere bilder vi har tatt med Samsung Galaxy S6 Edge:

 

(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)
(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)
(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)
(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)
(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)
(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)
Bilde tatt med Galaxy S6 Edge. (Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)
(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)
(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)
(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)
Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen