TEST: Samsung Galaxy Note 4

Test Samsung Galaxy Note 4

(Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no)

Note 4 overgår alt vi har sett av mobiltelefoner

Samsungs Note-serie er ikke lenger bare for spesielt interesserte.

Samsung Galaxy Note 4

Størrelse: 153,5 x 78,6 x 8,5 mm
Vekt: 176 gram
Skjerm: 5,7 tommer Super AMOLED med 1440 x 2560 punkter (ca 515 dpi)
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 805, quad core Krait 450 @ 2,7 GHz, Adreno 420 GPU
Operativsystem: Android 4.4.4 KitKat
Teknologi: GSM: 850/900/1800/1900 MHz, HSPA/3G: 850/900/1900/2100 MHz, LTE/4G: 800/850/900/1800/2100/2600, WiFi, Bluetooth, GPS+A-GPS, Glonass
Kamera: 16 megapiksler, 4K-opptak, optisk bildestabilisering, autofokus, Dual shot samtidig foto og filming i HD. 3,7 megapiksler frontkamera.
Minne: 32 GB, støtter minnekort opp til 128 GB
Batteri: 3220 mAh, skal være tilstrekkelig til 82 timer sammenhengende musikkspilling, eller opp til 20 timer samtale over 3G.
Pris: Fra ca. 6 200 kroner

Kjøper du en Samsung Galaxy Note 4 betaler du såpass mye at du må kunne forvente at telefonen byr på noe av det ypperste som er å oppdrive. Her innfrir Note 4 til fulle.

OBS! Artikkelen er oppdatert med nye ytelsesgrafer. Ved en inkurie ble ytelsen målt på den internasjonale utgaven av Galaxy Note 4. Ytelsen er fortsatt helt i toppklasse, og brukeropplevelse påvirkes ikke av denne endringen. Se nye grafer på side 3.

Svært bra samtalelyd

På toppen av dette kommer den integrerte digitalpennen, en ny og mer eksklusiv design, samt funksjoner som pulsmåler, fingerskanner og UV-detektor. Om du virkelig trenger alle disse funksjonene skal være usagt, men lyden under samtale er noe av det beste vi har vært borti, og det er i alle fall viktig for de fleste.

En test av Samsung Galaxy Note lokker frem superlativer vi normalt ikke er så rause med. Det er lett å la seg begeistre, så vi skal forsøke å holde oss på bakken. Blant annet skal vi ikke glemme at telefonen er både dyr og stor. Ja, det finnes enda dyrere mobiltelefoner, og det finnes langt dårligere telefoner som er nesten like dyre. Men for den som har et begrenset budsjett å rutte med kan Note 4 raskt havne utenfor rekkevidde.

En stor mobiltelefon

Note 4 er litt mindre enn Apples iPhone 6 Plus. Den har likevel større skjerm enn iPhone-en.
Note 4 (til venstre) er litt mindre enn Apples iPhone 6 Plus (til høyre). Den har likevel litt større skjerm enn iPhone-en.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

At den er stor er heller ikke til å komme unna. Det kan forsvares med at det reduserer behovet for et lite nettbrett, eller du kan si at den slett ikke er stor, sammenliknet med iPhone 6 Plus, eller med modellene som nå er populære i Asia. Men det endrer ikke det faktum at den veier 176 gram, og er nesten 8 cm bred. Ja, du vil antakelig venne deg til størrelsen ganske raskt, og skjermstørrelsen tatt i betraktning er telefonen overraskende kompakt og lett.

Kameraet byr på en del nye og spennende funksjoner, og du kan filme i 4K, som gir fire ganger flere bildepunkter enn det som er vanlig standard på flatskjermer i dag, full HD 1080p. Linsen har en blenderåpning på 1,9, noe som betyr at den slipper inn mye lys, og kan ta bedre bilder under vanskelige forhold. Den har også optisk bildestabilisering, så du kan få skarpe bilder og roligere videosekvenser, også om du er litt ustø på hånden. 

Pennen som er integrert i mobilen er også forbedret siden forrige versjon, i tillegg til at programvaren gir deg litt flere muligheter enn før. Blant annet kan du bruke pennen til å merke ulike elementer og lagre dem som en samling på utklippstavlen. Dermed kan du merke mange ting, og enkelt lagre det eller dele det som en samling. Du kan også kopiere tekst ved å merke den med pennen, og lime det inn i andre apper på Note 4.

Kjempebatteri

Batteriet i Galaxy Note 4 er på hele 3220 mAh. Kombinert med en god strømstyring gir dette lang brukstid mellom ladinger. Dessuten har Note 4 en hurtigladingsfunksjon som gjør at du kan lade batteriet 30 prosent raskere. For å oppnå dette må du bruke en 9 V-lader. Denne får du med når du kjøper Note 4. Du kan bruke en vanlig lader også, men da får du ikke hurtigladet.

Samsung Galaxy Note 4 har Android 4.4.4, som er den foreløpig siste versjonen som er tilgjengelig på mobiltelefoner.

Unike egenskaper

Pennen som følger med gir Note 4 noen unike funksjoner.
Pennen som følger med gir Note 4 noen unike funksjoner.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Med sine spesielle egenskaper og gode spesifikasjoner er Galaxy Note 4 en smartmobil som virker skreddersydd for den som bruker mobilen som verktøy også i jobb. Sensitive data kan sikres med Samsungs smarte løsning Knox, og ellers finner du selvsagt alt av kontorapplikasjoner og notatverktøy på telefonen. Blant annet kan du ta bilder av tavlen i møterommet og digitalisere innholdet for etterbehandling på mobilen eller en PC.

Du kan også jobbe med flere oppgaver samtidig, og veksle mellom disse på ulike måter. Apper kan flyte i egne vinduer på skjermbildet, eller du kan dele skjermen mellom to apper. Mer om dette på neste side.

Tøff konkurranse

Flere av disse egenskapene er Samsung alene om å kunne tilby. Men trenger du ikke pennen, UV-måler, flere brukerkontoer, flytende app-vinduer eller pulsmåler, finnes det saktens andre telefoner som langt på vei kan konkurrere med Note 4. 

Mest nærliggende er det å vurdere iPhone 6 Plus, som i størrelse og ytelse er omtrent lik Note 4. Den har ikke mulighet for minnekort, og det finnes ikke noen 32 GB-versjon å sammenlikne direkte med. Den eneste grunnen vi kan se til å velge iPhone 6 Plus fremfor Galaxy Note 4 må være at du foretrekker iOS fremfor Android. 

En annen god mobil med stor skjerm er Huawei Ascend Mate 7. Denne er foreløpig ikke i salg, så da må du i tilfelle vente litt. Ascend Mate har større skjerm med lavere oppløsning, men fremdeles høy nok oppløsning til at bildet ser skarpt ut. Den har et monsterbatteri på hele 4100 mAh, men viktigere; den er neste to tusenlapper billigere enn Galaxy Note 4 i innkjøp.

Les mer om Samsung Galaxy Note 4 på neste side >>

Gå til side

10/10
Fantastisk

Samsung Galaxy Note 4

"Noen mobiler skiller seg ut på en positiv måte. Galaxy Note 4 er definitivt en av dem."

Fordeler

 • Svært god ytelse
 • Mange smarte pennefunksjoner
 • Lang batteritid
 • Fantastisk skjerm
 • Bra kamera

Ting å tenke på

 • Koster mye
 • Ikke IP-sertifisert

Detaljer

 • Batteritid
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Funksjonalitet
 • Kamera
 • Skjerm
 • Teknologi
 • Underholdning
 • Ytelse
 • Økosystem

Samsung Galaxy Note 4

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen