TEST: Samsung Galaxy J7

Test Samsung Galaxy J7

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Kombinasjon av digert batteri og flott design

Kombinasjonen av egenskaper i Galaxy J7 er ganske sjelden.

Galaxy J7 er toppmodellen i sin serie, og med en prislapp på drøyt 3000 kroner er den hverken spesielt dyr eller spesielt billig. Den ligger midt mellom. Men designen skiller seg ut, og den har en svært fin skjerm. Er dette Androiden du ser etter?

Samsung Galaxy J7 (2017)

Størrelse: 15,22 x 7,87 x 0,75
Vekt: 171 gram
Skjerm: 5,5 tommer, Super AMOLED, 1920 x 1280 piksler
Maskinvare: Samsung Exynos 7870 Octa, åtte kjerner - Cortex A53 @1,59 GHz, Mali T830MP2 GPU, 3 GB RAM
Lagringsplass: 16 GB (rundt 10 GB ledig), plass for minnekort
Operativsystem: Android 7.0 + Samsung Experience 8.1
Teknologi: Fingerleser, plass for to SIM (samtidig med minnekort)
Kamera: 13 MP, f/1.7, HDR(manuell), frontkamera: 13 MP, f/1.9
Batteri: 3000 mAh
Pris: Rundt 3000 kroner

Hvis skjermen her har en ulempe for noen, så er det eventuelt at den blir litt for stor med sine 5,5 tommer. Men innholdet på den kan enkelt krympes for å tilpasse telefonen om du sliter med å rekke over hele.

Flott skjerm

På den positive siden er den lyssterk og fin, og skarp nok i massevis. Dette er den mest høyoppløste av Galaxy J-modellene, og den er helt utmerket til å se film eller å spille på, så sant spillene ikke er altfor tunge å drive.

Telefonen er noenlunde rask, og små tregheter viser seg kun nå og da. Du kan få telefoner med bedre flyt i menyene vesentlig billigere enn dette, men samtidig er det ikke mye urent trav denne telefonen viser.

Det er en flott telefon å se til dette her. Duos-logoen på baksiden betyr at den støtter to samtidige SIM-kort. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Hastigheten på innmaten er ellers rask nok til å kunne kjøre de fleste apper uten problemer, og i en relativt lang testperiode på to drøye uker har den gjort nettopp det, uten å vise tegn til å sakke av utover de relativt små treghetene som av og til dukker opp.

God brukeropplevelse, men lite lagring

Brukeropplevelsen her er altså jevnt over god, og sammenliknet med Samsunger fra noen år tilbake er det relativt få gimmicks og lite unyttig skrog i menyene.

Men det er fortsatt en del apper her - noe som Microsofts Office-pakke må ta sin del av æren for. Men for mange vil nok den være mer nyttig enn i veien.

Om noe er litt presserende ved denne telefonen så er det kanskje først og fremst lagringsmengdene du får. Det er 16 gigabyte innebygget, men kun rundt 10 gigabyte tilgjengelig. Det er rimelig magert når du skal begynne å hente ned TV-episoder i Netflix eller fylle opp Spotify-appen din.

Kjapp fingerleser er et pluss, men vi hadde helst sett at hurtiglading også var på plass. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Telefonen er bygget i aluminium, og vårt eksemplar er mørkeblått - en kledelig farge sammen med de lyse antennestripene, som for en gangs skyld ikke løper langs hele telefonens bredde enten i rammen eller på tvers av baksiden.

De omringer et lite trapesformet område øverst og nederst på baksiden. Uvanlig og litt særegent.

Super byggekvalitet

At metallet bak på telefonen slynger seg rundt sidene og tar imot skjermen der den svakt kurver bakover gjør at hele dingsen føles svært velbygget. Det er ingen skarpe kanter eller overganger her.

Den minner litt om en rundet stein du kunne kastet fiskesprett med. Men ikke gjør det med Galaxy J7, for den er ikke tett og Samsung oppgir heller ikke noen spesifikk vannsikring her.

Man behøver ikke strålende solskinn for å få god bildekvalitet ut av Galaxy J7.. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er også hyggelig å konstatere at kameraene her ikke er så verst. Både front- og hovedkameraet leverer jevnt over gode bilder. J7 har i utgangspunktet samme kameraløsning som Galaxy J5, men jeg opplevde J7 som en del mindre utsatt for bevegelsesuskarpheter i middels belysning.

Hvorfor flere av bildene blir skarpe og fine er jeg ikke helt sikker på, men en kan mistenke at programvaren er hakket kvassere i denne største modellen.

God som ringetelefon

Rimelig god batteritid som strekker seg mot et par dager og anrop over 4G eller WiFi gjør at dette er en relativt god ringetelefon.

Lyden er det ikke noe å si på, og har man WiFi og en operatør som støtter det er det ikke så farlig med litt hullete dekning. Men fraværet av hurtiglading er en ganske stor mangel når prisen bikker 3000 kroner.

Alt i alt er dette en ålreit telefon til prisen. Dette er ikke den som gir deg mest spesifikasjoner og hurtighet for pengene, men den skuffer heller ikke i særlig grad. Setter du pris på et godt utført metalldesign ser du antakeligvis en verdi i den delen som uansett ikke lar seg nedfelle i et spesifikasjonsark.

Du vil sannsynligvis ikke bli skuffet av Galaxy J7, men vær obs på at konkurransen i dette prisområdet er relativt sterk. Det kan derfor hende det finnes modeller der ute som du blir mer fornøyd med.

Om du lurer på hvilke det kan være har vi lagt til tre mulige valg under.

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Budsjettkongen

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Motorola Moto G5 Plus er ikke like pent bygget som Galaxy J7, men det er stadig vekk en aluminiumstelefon. Det som virkelig er spektakulært med den er hvor rask den føles. Den opplevde ytelsen her er på linje med toppmodeller til to og tre ganger prisen. Legg til at den har et kamera som likner mye på det du finner i Galaxy S7, og du har en budsjettelefon som tar meget gode bilder. Motorola setter inn alle sine telefoner med beskyttende materiale, slik at de skal tåle litt regn eller fuktighet, selv om de ikke er helt tette. Det finnes knapt telefoner i samme prisklasse som er like komplette som Moto G5 Plus.

Huawei Honor 8 32GB

Nesten-flaggskipet

Huawei Honor 8 32GB

Huaweis Honor 8 skapte bølger i mobilprisene da den kom i fjor høst. Dette er en modell som yter tett oppunder det ekte toppmodeller gjør, og da snakker vi ikke bare om opplevd ytelse. Den har rask nok maskinvare til å takle svært krevende apper. Dette er også en flott telefon å se til, med glass foran og bak. Andre fordeler inkluderer meget fin skjerm og en rask fingerleser. På baksiden har den et rimelig treffsikkert dobbelkamera. Den spretter litt rundt i pris for tiden, men akkurat nå koster den såvidt over 3400 kroner, og det er et kupp.

Samsung Galaxy A5 (2017)

Hvis det skal være vanntett

Samsung Galaxy A5 (2017)

Samsungs egen Galaxy A5 er litt mindre enn Galaxy J7, men til gjengjeld er den tett. Telefonen er dekket i glass foran og bak, og likner veldig på en Galaxy S7 designmessig. Den er ganske god å bruke, selv om den i likhet med J7 en sjelden gang tar seg en liten pustepause. Her får du også god batteritid, men til forskjell fra Galaxy J7 får du hurtiglading med. Kameraet er helt ålreit, selv om vi kritiserte den litt for det i testen. Den var dyrere da den kom i salg, og avstanden til Galaxy S7 med ett av de beste mobilkameraene var den gang kort. Absolutt et ålreit alternativ til Galaxy J7, men husk at glass på begge sider betyr ekstra knuselig.

Gå til side

Samsung Galaxy J7 (2017)

"Galaxy J7 er for deg som vil ha god skjerm og flott design uten å betale for mye."

Fordeler

 • Ålreit kamera
 • Flott byggekvalitet
 • Meget god skjerm
 • Plass for minnekort
 • Godt selfiekamera
 • Bra batteritid
 • Kjapp og grei menyopplevelse

Ting å tenke på

 • Micro-USB
 • Ikke hurtiglading
 • Mager intern lagring (rundt 10 GB)
 • Ingen værtetting

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen