TEST: Samsung Galaxy A7

Test Samsung Galaxy A7

(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)

Slik er Samsungs metallmobil

Toppmobil uten fordyrende fiksfakserier.

Samsung Galaxy A7

Størrelse: 151 x 76,2 x 6,3 mm
Vekt:  141 gram
Skjerm: 5,5-tommer Super AMOLED med full HD-oppløsning (1080x1920). Corning Gorilla Glass 4
Prosessor: Exynos 5 Octa 5430, Quad-core 1.8 GHz Cortex-A15 og quad-core 1.3 GHz Cortex-A7, GPU: Mali T628 MP6
Operativsystem: Android 4.4
Teknologi: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100, LTE 800 / 850 / 900 / 1800 / 2100 / 2600
Kamera: 13 megapiksler + 5 megapiksler
Minne: 2 GB RAM, 16 GB ROM, støtte for minnekort (MicroSD) opp til 64 GB.
Batteri: 2600 mAh
Pris: Fra ca 4300,-
 

Samsungs første Galaxy-mobil med ramme og bakside i metall er en slank og lekker sak. Telefonen har en ramme i aluminium, farget som rammen på fronten, men slipt i kantene så metallet kommer til syne som to smale blanke striper.

Glass og metall

Fronten på telefonen er som vanlig dekket av glass, og under skjermen finner vi menytasten Samsung har hatt på alle sine modeller med Android. Glasset er av typen Corning Gorilla Glass 4, som skal være svært sterkt.

Sett rett forfra er telefonen til forveksling lik Samsung Galaxy Note 4. Ser du den fra siden vil du se at den er tynnere, og ser du baksiden oppdager du at den ikke har pulsmåleren du finner på Note 4 og Galaxy S5.

Kanskje legger du også merke til at baksiden er i metall. Kanskje, for det er ikke umiddelbart så lett å skille den matte anodiserte aluminiumsoverflaten fra de mange gode etterlikningene i plast.

Vi merker oss også at kameraet stikker en del ut fra baksiden av telefonen. Det gjør at telefonen ikke ligger helt flatt på bordet, og vi frykter at glasset over kameraobjektivet lettere kan bli ripet opp.

Vi skal gå nærmere inn på kameraet på neste side »

Kameraet ligger riktig nok en anelse nedsenket, så det er ikke sikkert at frykten er velbegrunnet. Det får vi imidlertid ikke vite før telefonen har vært i bruk over noe tid.

Verdig konkurrent til iPhone 6 Plus

0sol.
Skjermen er god, men vi skulle gjerne sett at den var enda bedre i sollys. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Skjermen er av typen Super AMOLED, og oppløsningen er full HD (1080 x 1920). Vi snakker altså om en skjerm med fantastisk kontrastnivå og sylskarpe detaljer. I tillegg er denne skjermen en fest for alle som er glade i farger. Den måler 5,5 tommer, og er med det like stor som skjermen på iPhone 6 Plus

Samsung Galxy A7 er likevel litt mindre enn alternativet fra Apple. Det skyldes at feltet over, under og på sidene av skjermen er litt smalere. Galaxy A7 er i tillegg 0,8 mm tynnere og 31 gram lettere enn konkurrenten fra Apple.

Slankekuren har naturlig nok gått ut over noe. iPhone 6 Plus har en del større batteri og litt kraftigere maskinvare. I tillegg kommer at den har fingeravtrykksensor, noe A7 ikke har. Samsung Galaxy A7 er likevel et svært konkurransedyktig alternativ til iPhone 6 Plus, ikke minst når det kommer til pris. Galaxy A7 er omtrent 2000 kroner billigere enn den billigste versjonen av iPhone 6 Plus. Da har begge modellene 16 GB lagringsminne. Du kan utvide minnet i Galaxy A7 med minnekort. Vil du ha mer minne i iPhone 6 Plus må du kjøpe en dyrere variant.

For deg som tar til fornuft

0side.
Samsung Galaxy A7 er tynn og lett. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Så hva får du og hva får du ikke, om du velger Samsung Galaxy A7 som din neste mobil?

Kort fortalt får du en stor, slank og lekker smartmobil med god maskinvare, fantastisk skjerm og godt kamera. Den er uten plastdekslene som Samsung har måttet tåle kritikk for, og den har teknologi som tilpasser lyd og lys til omgivelsene du er i. Den støtter minnekort, og den har god lyd.

Men du må klare deg uten den aller raskeste prosessoren, fingeravtrykkleser, pulsmåler og mulighet for å bytte batteri. Modellene i A-serien er heller ikke spesielt beskyttet mot vann, slik S5 er.

Du kan ikke kjøpe modellen med mer enn 16 GB lagringsminne innebygd, men du kan bruke minnekort. Av en eller annen grunn kan du ikke bruke de største minnekortene. Samsung har satt grensen til 64 GB.

Om du trenger noen av egenskapene Galaxy A7 mangler er en annen sak. Alle de viktige tingene er på plass, som stor og god skjerm, god lyd, rask respons, godt kamera og mulighet for å bruke minnekort. Dette er en toppmodell for deg som tar til fornuft, og innser at det er lite å hente på å betale flere tusen kroner mer for så lite ekstra som de dyreste toppmodellene byr på.

Egner seg utmerket til musikk, spill og film

0Farger.
Synes du skjermen er litt overmettet av farger kan du endre dette. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Telefonen har en god musikkspiller, med mange muligheter for tilpasning av lydbildet. Noen av innstillingene er litt bortgjemt, så du kan ha utbytte av å gjøre deg kjent med menyene inne i appen. Blant annet må du gå til «SoundAlive» og videre til «avansert» for å finne den såkalte equalizeren. Her ligger også funksjoner for bass, romklang og en funksjon som skal simulere klangen til en rørforsterker.

Om du liker å spille mobilspill, er telefonen istand til å takle det også på en helt utmerket måte. Her kommer den store skjermen til sin rett. Det gjør den også om du vil se film på mobilen. 16:9-format, full HD og 5,5 tommer Super AMOLED gir en god brukeropplevelse. 

På neste side kan du lese mer om funksjoner, kamera og ytelse, og du kan se flere bilder vi har tatt med telefonen »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen